www.katolikus.ro hírportál

Nyomtatás

ImageKedves Testvéreim!

Az alábbi főpásztori levélből felhatalmazást merítve megküldöm nektek a www.katolikus.ro hírportál elérhetőségét. Céljainkat, elképzeléseinket a csatolt levélben próbáltam összefoglalni. Szeretettel kérlek, hogy segítsetek, hogy egyházunkhoz méltó módon működtessük ezt a lelkipásztori segédeszközt.

Kisebb testvéri szeretettel, Böjte Csaba ofm 

Főtisztelendő Atya! Kedves Csaba Páter!
Köszönöm a közleményt. Megtekintettem. Minden szempontból nagyon jónak és hasznosnak találom. Munkatársaim is ugyanezen a véleményen vannak. Örvendek, hogy ilyesmit kezdémenyeztetek. .....
Tisztelettel és sok szeretettel +Jakubinyi György érsek
Testvéreim Szeretetben, Igazságban!
A teremtés hajnalán, még a bűnbeesés előtt, parancsot adott az Isten: "szaporodjatok, sokasodjatok, és hajtsátok uralmatok alá a földet." És az emberiség, váll a váll mellett elindult, hogy bejárja, megismerje a világ titkait, felismerje a csodálatos összefüggéseket, törvényeket. Felfedezte a tüzet, a kereket, és lassan - évezredek alatt, sok megtorpanás után -, teljesíti Isten szép parancsát: megtanul bölcsen, alázattal uralkodni önmagán, és ajándékba kapott gyönyörű otthonán, a Földön.
Hiszem, hogy az Úr Isten jó világot teremtett.  Mint egy jóságos szülő mindennel feltarisznyálta az embereket, ami a létünkhöz, kibontakozásunkhoz, és az örök életbe való belenövésünkhöz szükséges. Földi világunkban beleteremtette mindazt, ami boldog, jókedvű, eredményes, vidám földi életet biztosíthat. Természetesen úgy építette egymásra a bennünket befogadó világunkat, hogy csak lassan, mikor egy-egy dolog használatára felnövünk, akkor vagyunk képesek azt kibontani, összerakni, felhasználni.
A jó Isten tudta, hogy eljön az az idő, amikor az öntudatra ébredt ember számára a gyaloglás már túl lassú lesz, és éppen ezért elrejtette a földben a vasércet, a rezet, a kőolajat, és mindazt, mi szükséges, hogy  okos összefogással, világunk titkaiból kifürkészett törvények alapján autót, repülőt, nagy hajókat építsünk magunknak. Tudta az Úr, hogy eljön az idő, mikor gyermeke, az ember, hogy a teret és az időt lerövidítse, hidat akar építeni ember és ember, gondolat és eszme közé, és ezért törvényeit, és az ehhez szükséges anyagi javakat olyan polcra helyezte, amelyet elérhet az ember, hogy megalkossa a telefont, a televíziót, a számítógépet, internetet, hogy általuk méginkább szebb, otthon legyen e világon. 
Hihetetlen távlatok nyílnak, ahogy lassan Isten parancsa szerint az ember uralma alá hajtja a Földet. Sajnos sokszor naivságból, vagy bűnös vágyaitól hajtva a Teremtőjétől kapott szép ajándékokat, nem a lét kiteljesítésére, vidám szeretetének kifejezésére használta az emberiség, hanem önmaga, és környezete tönkretételére, pusztítására. Hiszem, hogy még ilyenkor is nem az ajándék a rossz, hanem a gyarló emberi akarat, mely használja az Istentől kapott lehetőségeket, a föld javait. 
Anyánk az Egyház biztatott több megnyilatkozásában, de konkrétan Dr. Jakubinyi György érsek úr is, közreadott levelében bátorít, hogy alázattal használjuk a számítástechnika vívmányait. A technika felhasználása által kopogtassunk be egymás ajtaján, és rövidítsük le a teret és az időt a párbeszéd, egymás, és a világunk megismeréséért. Úgy gondolom, hogy a www.katolikus.ro oldal létrehozásával átláthatóbb, érthetőbb lesz az a hihetetlenül sok becsületes munka, amelyet egyháziak, világiak nap mint nap felvállalnak és végeznek Isten országának építésében. 
Tudatában vagyunk annak, hogy kezdeményezésünk, mint minden első lépés, kissé esetlen, talán suta is, de tanulni vágyó nyitottsággal várjuk a javaslataitokat, és őszinte alázattal megpróbálunk beépíteni minden bölcs tanácsot, kezdeményezést, hogy mindinkább mindannyiunk kitekintő ablaka legyen ez a honlap.
A mi Urunk Jézus Krisztus nem foglalkozott kifejezetten napi politikai, gazdasági kérdésekkel, ezért, de azért is, mert ezekre a kérdésekre nagyon sok honlap szakosodott, nem szándékozunk a www.katolikus.ro  ilyen  jellegű írásokat közé tenni. 
Molnár Melinda Székelyudvarhelyen élő kisközösségi újságíró naponta frissíti a honlapot.  De bárki - azáltal, hogy neki szeretetből, igazságból született anyagokat küld - segíthet, munkáját eredményesebbé teheti. Drótposta címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Technikai kérdésekkel, javaslatokkal Antal Tamáshoz fordulhattok, őt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. E-mail címen érhetitek el.
Kérlek, hogy imádkozzatok, hogy jószándékunk valóba hidat jelentsen, melyen keresztül egymáshoz, életünk céljaihoz közelebb kerülhetünk.
Én is kisebb testvéri szeretettel, Bőjte Csaba ofm
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.