Sokféle erő van ezen a földön!

Kategória: Csaba testvér levelei Találatok: 2267

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_2016041460.jpgE fagyos napokban érdemes megnézni a csatolt kis filmet, megcsodálni ahogyan dacol az ember, teremtményei, a gépek által a hideg, fagyos tél vad erejével!

A határokat feszegető, létét kemény munkával kiterjesztő ember tiszteletet érdemel! Igen, a harcosok ereje, a hegyekkel bátran szembemenő konok, győztes emberek lendülete engem mindig lenyűgözött! Ez a vad erő ott van mindannyiunkban, csak alszik, talán első dolgunk lenne ezen a földön, hogy önmagunkban felébresszük! Sajnos, ma a pánikoló világunkban, nagyon sok ember félve megtorpan, önmagát kímélve a könnyebbik utat választja, nem mer nekimenni a haladását lefékező torlaszoknak! Egész világunk ezt harsogja: jaj ne vállald be, ne menj neki, nehogy valami bajod essen!
Iskoláink nem segítenek, hogy öntudatra ébredjünk és felfedezzük a bennünk lévő teremtő erőket, ezt a láthatatlan de létező világot, mely minden emberben ott szunyódik! A fogyasztásra termelt ember nem álmodik, csak végrehajt, nem teremt, hanem szolgál, nem barangolja be önmagát fürkésző kíváncsisággal, nem csodálkozik rá arra a bensőjében rejtőző végtelen őserdőre, mivel Isten minden gyermekét megajándékozta, hanem baltát ragad és mindent kiirt, hagyja, hogy a földjét bevessék selymes, pihe-puha steril pázsittal! 
A pimasz bátorság, a magas csúcsokat meglátó, azokat meghódítani akaró férfias erőt nem kiirtani kellene magunkból, hanem megnyergelni, befogni, betörni, mint egy csodás paripát, hisz csak vele léphetünk a csodák földjére! Isten adta vágyaink, tüzes táltosaink által a terméketlen ugarból felszántott föld, mindennapi, ropogós kenyerünk szülőföldje lesz! Kemény csapásaid alatt hasad a szikla, enged az acél akaratodnak és otthon, fészek születik gyermekeinknek, kitágul a világ, s te Isten legelső parancsát teljesítve, uralmad alá hajtod a világot!
Nézd meg a kis filmet, és feszülj neki szárnyalásodat fagyos földre szorító torlaszaidnak, határozott lendülettel törd át akadályaidat, mert Isten gyermeke nem a talentumát félve elásó gyáva ember, hanem a Szent Lászlóként sziklára csapó, bajtársainak vizet fakasztó szent! 
Légy te is azzá! 
Csaba t.