Álmainkat nem adtuk fel ........

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Gyimesbukki_otthonunk/thumbs/100_8000.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Gyimesbukki_otthonunk/thumbs/100_8000.jpg

ImageKedves Testvérek!

Két évvel ezelőtt  Pünkösd napján letettük a Moldvai csángó Szövetséggel, Rececin községben a Békekirálynő tiszteletére szentelt oktatási központ alapkövét. Azóta sok víz lefolyt a Szeret folyón. Elkészültek a tervek, le is adtuk, de sajnos nem sikerült az építkezési engedélyeket megszerezni.

Álmainkat nem adtuk fel, csak beláttuk, hogy sokkal hosszabb ideig fog tartani azoknak a valóra váltása, mint ahogyan azt eredetileg gondoltuk. A telket sem adtuk el, az építkezésre összegyúlt pénz ma is valutára átváltva bankban van. De mivel, Krisztus szeretete sürget minket, ugyancsak Bákó megyében, annak Erdéllyel határos helységében, Gyimesbükkön, vásároltunk egy háromszintes panziónak épült ingatlant, egy szép telken, és Isten kegyelméből felújítottuk. Az épület kész van, és szép! A tervek szerint 40-50 gyermeket tudunk elhelyezni benne, Európai körülmények között.
Két évvel ezelőtt tettük le az alapkövet, és az idei Pünkösdvasárnapon szeretnénk fel is szentelni, ha nem is ugyanott, de ugyanazt a célt szolgáló épületet. 2008 május 11. hálaadó szentmiét mutatunk be, délelőtt 11 órától, a ház szomszédságában lévő több évszázados kápolnában, az Erdélyi főegyházmegye legkeletibb oltárán, majd ünnepélyesen felszenteljük Szentlélek tiszteletére a házunkat és megnyitjuk az ajtaját a bajbalévő gyermekek előtt.
Imádságos szeretettel kérem a Szentlelket, hogy vezesse, a bajbalévő, gondokkal küzdő Gyimesi és Moldvai csángó  gyermekek lábát otthonunkba, és arra is kérem, hogy adjon nekünk erőt, befogadni, átölelni, és szeretettel felnevelni a tőlünk segítséget kérőket. Szeretettel azért is imádkozom, hogy győzedelmeskedjen a Béke Királynője, és épüljön meg bent, Moldva földjén is a megálmodott szép iskolaközpont.
Mindazokat, kik szeretnének örömünkben osztozni, ferences szeretettel várjuk Gyimesbükkben, a hajdani Rákóci vár szomszédságában, a Csíksomlyói szombati pünkösdi zarándoklat másnapján,  2008 pünkösd vasárnapján.
testvéri szeretettel, Böjte Csaba ofm

 

{zoomcat catid=350}