Feladatról - feladatra, a kiteljesedés felé

Nyomtatás

ImageKedves Gyuri!

Örvendek, hogy vállaltad, kedves feleségeddel a Gyimesi házunk beindítását. Nagy, nehéz, de szép feladat. Én is hiszem, hogy felnőtök e feladathoz.

Most a Gyimesi ház beindításához kell felnőni, de hidd el, mindig lesz új feladat, amihez fel kell nőni. A türelem a fontos, és a Jószádék! Mihelyt egy feladathoz felnőttél, Isten bölcsen új, és nagyobb feladatok elé állít.
Mindez értünk van, akárcsak az iskolában a házi feladat. Persze mi nagyok is sokszor zúgolódunk, mint a gyerekek, ilyenkor Isten, a nagy pedagógus, mosolyog, és szelíden nógat, akárcsak mi a tanitványainkat: "Képes vagy rá, próbáld meg, meglátod menni fog!"
És mi is, a jól megoldott  feladattal, akár a gyerekek, a tízessel az ellenőrzőben, boldogon, tovább megyünk. Aztán majd jön egy kisbaba, egy csodálatos szent feladat, melyet felkel növelni, át kell vezetni őt, a serdülő kor, buktatóin, és így tovább. Feladatról feladatra, csordogál az életünk, szépen csendesen. A végén jön  egy betegség, és szembekerülünk egyedül a halállal, készülve a végső nagy számvetésre, melynek végén az Úr maga adja a jutalmat, az örök életet.
Szerintem ott is, a túlvilágon újabb feladatok várnak ránk, csúcsok, ismeretlen, meghódításra váró szép kihívások. Isten szeretete, bölcsessége, virágzó teremtő jókedve végtelen, és a végtelent bebarangolni, csak végtelen idő alatt lehet. Bejárni, felfedezni az Isteni szeretet, bölcsesség, jóság végtelen dimenzióit, ez az életünk.
Jól van ez így! Vágyakozó szeretettel kell átölelni a feladatainkat, mert általa születünk bontakozunk ki.  Azt hisszük, hogy Isten országát építjük, de  minden tettünk, szavunk visszahat ránk. Jólmegoldott, szép feladatainkkal, magunkat oldjuk meg, teremtve teremtjük meg magunkból a Szentháromságos Isten belső életébe belépő szentet.
Isten legszebb ajándéka a feladat, mely sokszor húsunkba vágó kereszt, máskor meg szárnyakat adó csoda, melyekről, Jézus joggal mondotta: "Az én eledelem, Atyám akarata!"
Isten tápláló eledele, az Ő szent, mindennapi akarata, feladataink, melyet alázattal felvállalunk.

Szeretettel és hálával, Csaba t.

 

Talán hozzád mennek ezek a gyerekek?
Talán hozzád mennek ezek a gyerekek?