Köszönő leveletek

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Strasbourgi_ut/thumbs/picture-005.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Strasbourgi_ut/thumbs/picture-005.jpg

Image Kedves Jancsi és Kata!

Szeretettel ölellek, és örömmel olvastam a köszönő leveleteket, mely igazából nem is nekem, hanem a kedves Gál Kinga képviselő nőnek kellene címezni, hisz ő hívott meg erre a szép útra. Ezért átküldöm neki is a leveleteket.

Igazatok van, valóban csodálatosan szép volt ez a pár nap, mely az Európai Unió közigazgatási fővárosában, Strasbourgban tettünk. Jó tudni, hogy ez a párnapos távollét se nálatok, se más házban nem okozott fennakadást, galibát, a gyermekek, és a munkatársak között. Ez azt is jelenti, hogy normalizálódtak a dolgok Erdélyben, mert régebb mindig, ha kitettem a lábamat hazulról, jöttek az ellenőrzések, és a kellemetlenkedések.
E szép út után, az én szívemben is csak hála és köszönet van.  A gyermekek képviseletében újból egy szép, értékes tanulmányi úton vehettünk részt.  Jó volt látni Európa néhány  magán gyermekvédelmi központját Ausztriában, és Németországban. Jó volt, mostmár szószerint belülről látni az Európai Unió életét irányító intézményeket. Jó volt személyesen is megismerni, meghallgatni az Unió Parlamentjében dolgozó 31 Kárpátmedencei magyar képviselő közül több mint tízet. Őket hallgatva, velük beszélgetve szívembe nyugalom, béke, és biztonság költözött. Utunkról remélem közelebbről egy szép fényképekkel illusztrált beszámolót is fel fogok tudni tenni a honlapunkra.
Arra kérlek, hogy mindazt mit kaptatok, szeretetben, jóságban adjátok át a gyermekeknek, kik rátok vannak bízva. Tudjátok a támogatóink a gyermekeket támogatják, őket akarják ajándékokkal elhalmozni, akkor is mikor a mi külföldi útjainkat támogatják. Mi csak összekötő csatornák, vezetékek vagyunk, rajtunk keresztül áramlik az emberek szeretete a gyermekek felé. Éppen ezért fontos, hogy minden jó szól, ölelés, anyagi ajándék eljusson a gyermekekhez, mert ha bennünk nem áramlik, hanem pang a szeretet akkor célunkat vesztett értelmetlen eszközökké válunk, és nem lesz rajtunk Isten áldása.  Mindaz mit kaptunk ha szeretetben, ölelésben, jóságban nem adunk tovább, akkor sikkasztó tolvajok leszünk. Persze tudom, hogy titeket is ugyanaz a szellem, lelkület vezet mint engemet, de fontos, hogy ezek a gondolatok mindörökre szívünkbe vésődjenek.  Éppen ezért ezt a kis levélváltást felteszem a honlapra is.
sok sok szeretettel, csaba t.  t.

Nagy-nagy szeretettel köszöntjük ithonról,szovátáról.

Szerencsésen hazaérkeztünk és azt látjuk,hogy  nem voltak gondok,nem beteg senki és nagyon vártak.

A házban csend van a nevelők és egy pár gyerek van,aki nem ment vakációzni.

Szeretnénk megköszönni ezt a szép utazást,ami nagyon sokat segitett nekünk közelebb kerülni a munkatársainkhoz, és azt a sok hasznos dolgot,amit ládtunk és tapasztaltunk ez a hosszú út és szép kirándulás  során,amit Csaba testvérnek köszönhetünk.

Köszönjük szépen!!

Sok szeretettel:Kati és Jancsi szovátáról

 

Kedves Csaba testvér,

Istennek hálát mondván, a tegnap szerencsésen megérkeztünk parajdra.

KÖSZÖNETET szeretnék mondani,ezért a szép kirándulásért,ami szivemet feltöltötte sok sok jóval és erővel .KÖSZÖNÖM  hogy annyi jó munkatárssal voltam körülvéve, igazán ,,Jó csapat,, volt és nagyon jól éreztem magam.

El kell áruljam, hogy nemcsak az iváni házban lévő szeretet csalta ki könnyeimet, hanek  Gál Kinga képviselő asszony szép szavai,kedvessége,fogadása ,hát  evel a kedvességgel elnyered az egész világot.

KÖSZÖNÖM, hogy kedves munkatársaimmal annyi időt  együtt  lehettem, közös imában, közös éneklésben,kacagásban és jó kedvben.Sok szép hasznos dolgot láttam és tapasztaltam e hosszú kirándulás során.

EZÉRT A SZÉP ÚTÉRT CSAK SOK SOK HÁLA ÉS KÖSZÖNET VAN.

KÖSZÖNÖM CSABA TESTVÉR , HOGY ILY SOK IDŐT TÖLTÖTT VELÜNK.  

KOVÁCS ÁGI PARAJD

 

Kedves Csaba testvér!
Bevallom férfiasan egy kicsit féltem ettől az utazástól( a hosszúságától, attól, hogy hogyan fogjuk tudni elviselni egymást, stb) ezért utazás előtt próbáltam magamban keresni az okot, amivel lemondhatnám, de nem találtam, no meg a Ceci határozottsága is segített az ügyön.
Mint mindig most is úgy éretztem, nem tudtam felkészülni az útra, nem igazán tudtam olvasni azokról a helyekről, amelyek a programban, utitervünkben benne l voltak.........
Mégis jó vot találkozni indulás előtti reggelen azokkal a kollégákkal, akikkel sokmindent átéltünk együtt. Jó volt újra vidám hangulatban útraindulni, és látni azt, hogy mindenkiben mennyi életerő van. Egy kicsit el is szégyelltem magam, mert az volt az érzésem, hogy bennem van a legkevesebb.... Mint mindig most is imával kezdtük az utunkat, és Égi Édesanyánkra bíztuk magunkat, járjon közbe értünk.
Aztán Ernő és Laci elkezdték darálni a kilométreket, köszönöm nekik, mert nyugodtak, és türelmesek voltak sokszor a számtalan komentár ellenére is meg tudták őrizni kiegyensúlyozottságukat.
Nagyon tartalmas volt az együttlét, azt gondolom, akik együtt utaztunk, másként értünk haza mint ahogy elindultunk. Azt gondolom fülembe fog visszhangozni az a rengeteg vicc, az a rengeteg poén ami elhangzott, az a sok őszinte beszélgetés, ami által nem tudtuk megváltani a világot, de talán a bennünk való gondolatok, kérdések  nemcsak egymás elé, hanem Isten elé is felkerültek. Bízom benne, hogy nemcsak nekem voltak ezek hasznosak, hanem mindenkinek a csapatból.
Egész uton halllotam lelki füleimmel: jó nekünk itt lenni..., jó nekünk együtt lenni......
Az jutott eszembe, hogy milyen jó volna megpróbáltatások idején is lelkileg is, fizikailag is így együtt lenni, bíztos erősebbnek érezné mindenki magát.
Nagyon sok rendes emberrel találkoztunk utunk folyamán, akik vendégül láttak, akik jó szóval voltak hozzánk, akiktől sokat lehetett tanulni. Hálás köszönet jóságukért!
Aztán elértük utunk végcélját, a mostanig távolról hallott és imert Strasbourgot. Kiváncsian indultam  a csoporttal együtt a bejárat fele... Vajon mi van benn? ....Hozzánk hasonló emberek? ..Vagy nálunk felsőbbendűek?...és még sorolhatnám a kialakult kérdéssort, ami bennem volt.
Aztán találkoztunk egy kedves fiatalemberrel Kovács Barnával, aki nagy segítségünkre volt a szervezésben, program bonyolításban. Nézem, hát neki is két füle van, két szeme..jé, hát ő is ugyanolyan ember mint mi, sőt ha jobban megnézzük honfitársak vagyunk. Barna segítségével hatoltunk be a futurisztikus épületbe, amiről megtudtuk, hogy havonta egy hétre ad helyet a Bruxelleszből átutazó képviselőknek, segítőinkek.
Aztán a Gál Kinga képviselőasszannyal való  személyes találkozás méginkább eloszlatott minden arra vonatkozó gyanút, hogy valami emberfeletti lények élnének azokban a számomra furcsa épületekben. Rájöttem, hogy ugyanolyan érző szívű emberek mint mi, akik nap mint nap meg kell vívják a harcukat nemcsak a politikai ellenfelekkel, hanem önmagukkal is, hisz a rengeteg munka, iszonyúan fárasztó lehet.
Azt kell mondanom minden pillanat, minen mozzanat fontos volt számomra, és ezért hálás köszönettel tartozom mindazoknak, akik lehetővé tették utazásunknak, főleg Gál Kinga képviselőasszonynak, akinek meghívására sikerült eljussunk Európába, Strasbourgba.
Hazafele jövet Győrben álltunk meg Szeretet napokra. Jó volt újra nagyon kedves régi ismerősökkel találkozni, jó volt látni, hogy a győriek megértették: "jót tenni jó". Isten fizesse meg  a kedves Czirják salád kedvességét, aki minket ( feleségemet és engem) vendégül láttak.
Sok mindenről számolhatnék be még, de talán így is hosszúra sikerült mondanivalóm.
Azt viszont mindenképp fontosnak tartom megjegyezni, hogy egész utunk Isten nagyságát, jóságát igazolta, mint azt már annyiszor megtapasztalhattuk.
Kedves Csaba testvér! Hát köszönöm a lehetőséget! Köszönöm a bízalmat!
Adja Isten, hogy kedves képviselőink felelősségteljesen dolgozzanak a messzi távolban értünk, és mi is energiával tele folytathassuk lépteinket a "Szeretet utján" 

Szeretettel, Robi és Imelda

 

Kedves Csaba tesvér!

HÁLA a jo Istennek hazaértünk szerencsésen.JO volt ujra itthon lenni a nagy családomat át ölelni és boldognak látni. Köszönöm  ezt akirándulást  a közösen eltöltött napokat hogy eggyüt lehettem a munkatársaimmal jobban meg ismerhettem őket.JO  volt velük énekel kacarászni.

KÖSZÖNÖK MINDENT CSABA TESTVÉR SOK SZERETETTEL HAJNI ÉS JOSKA

 

{zoomcat catid=408}