HÁLAADÁS A TANÉV VÉGÉN!

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Tanevzaro-Petrozsenyben/thumbs/002.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Tanevzaro-Petrozsenyben/thumbs/002.jpg

ImageLassan véglegesedig, a 2008-as tanévzáró programunk.





Június 4.

16.00 Tanévzáró szentmise Petrozsényben. Előtte a kis óvodások, utána az iskolások előadásukkal, szereplésükkel ajándékozzák meg mindazokat, kik megajándékozták őket is egy nagyon szép tanévvel.
Június 6.
16.00 Tanévzáró szentmise Parajdon, a római katolikus templomban. A helybeli és a környékbeli napközis gyerekeinkkel együtt adunk hálát a gondviselő Istennek, és a jóakaratú  támogatóinknak.
Június 7.
10.00 Szovátán tanévzáró szentmise, Szent József tiszteletére szentelt kápolnában. Itt is van mit megköszönni, hisz minden szempontból megerősödött ez a közösség. Legyen rajta továbbra is Isten áldása.
12.00 tanévzáró szentmise Nyárádremetén. Itt is nem csak hálát akarunk adni, hanem szeretnénk segítséget is kérni a jó Istentől, a szép napközi otthonunk befejezéséhez. A munkálatok szépen haladnak, de a 40 gyermek számára készülő otthon befejezéséhez még sok erőfeszítés szükséges. Reméljük, hogy az őszi tanévnyitáskor már szentelhetjük szép nyárádmenti otthonunkat.
Június 11.
11.00 Tanévzáró szentmise Kisiratoson. Megköszönjük Istennek és a támogatóinknak ezt a szép tanévet.
12.30 Ünnepélyes tanévzáró a kisiratosi Kultúrházban.
18.00 Tanévzáró szentmise Zsombolyán, melyre szeretettel meghívjuk mindazokat, kik segítettek, hogy a zsombolyai gyerekeknek egy szép, boldog tanévük lehetett.
Június 12.
12.00 Tanévzáró szentmise Déván, utána a gyermekek kis előadásukkal, tánccal, énekkel köszönik meg a sok sok támogatást, segítséget, mit emberré válásukhoz ebben az évben is kaptak.
Június 12.
16.00 Tanévzáró szentmise Szászvároson. Istennek hála, itt is egy nagyon szép, eredményes, örömteli  tanévért adhatunk hálát.
20.00 Tanévzáró szentmise a Kis Szent Terézről elnevezett torockói gyermekvédelmi központban.
2008 június 13.
16.00 Tanévzáró szentmise Gyergyóditróban. A térség legnagyobb templomában szeretnénk gondviselő Istenünknek Tedeumot mondani, a gyergyói medence több mint 200 napközis, és bentlakó gyerekünkkel.
2008 június 14.
Tanévzáró rendezvény sorozatunk csúcspontja a máréfalvi iskolaház szentelés. A máréfalvi Iskolaházunkkal szeretnénk megmutatni, kimondani, hogy hogyan is képzeljük el a bajban lévő, de nem árva vidéki gyermekek és azok családjának a megsegítését, azt, hogy hogyan is értelmezzük Szentéletű Márton Áron Püspök atyánk népneveléssel kapcsolatos kérését.
10.00 Tanévzáró szentmise, majd utána felszenteljük az iskolaházunkat. Példaértékű összefogással a helyi egyházközség átengedte alapítványunknak  az államtól nemrég visszakapott kisiskolát, melyet e nagyközség polgármesterével és tanácstagjaival, a helyi iskola igazgatójával, tanári karával és a nagylelkű támogatóink segítségével sikerült szépen megújítani. Az épületben 40 gyermek talált otthonra. Székelyudvarhely és Csíkszereda közti térségben közel 200 napközis gyerekünk van, az otthonok koordinálásával a máréfalvi ház vezetőjét, Olasz Katót bíztam meg.  Így e ház hivatott  kiszolgálni az Udvarhely környéki napköziket.
Június 15.
11.00 Tanévzáró szentmise Tusnádfürdőn, a Szent László gyermekvédelmi otthonunk nemrég elkészült kis kápolnájában, a Tusnádfürdői és a bükszádi napközi otthonos gyerekekkel. Szeretnénk itt is megköszönni a jó Istennek mindazt, mit általunk is adott a székely gyerekeknek.
16.00 Tanévzáró szentmiséink sorozatát Háromszéken, Kovásznán szeretnénk befejezni, melyre szeretettel hívjuk az Esztelneken működő napközi otthonunk mind a 40 gyerekét.
Hisszük, hogy hálánkat, Isten iránt  - ki enni ad özvegynek és árvának -, kellőképpen nem fogjuk tudni soha kifejezni, nem is tudok minden otthonunkba eljutni, de mégis e 12 hálaadó szentmisével úgy érzem, talán jelezni tudjuk Teremtőnknek, hogy minden kicsinységünk ellenére, hálás szívvel szeretjük öt. És talán a hálaadás által a gyermekeink, felnőtt testvéreink is megerősödhetnek a Vigasztaló, Mindenható, gondunkat viselő élő Istenbe vetett hitben.
Minden kedves ismerőst, támogatót, érdeklődőt szeretettel látunk hálaadó szentmiséinken, a különböző házainkban megrendezett tanévzárókon. Nagyon sokan támogattak az idén is az 1, illetve 2%-al, jó szóval, imával,  anyagi adományokkal. Ezt a sok hálaadó szentmisét, gyermekeinkkel, munkatársainkal egyetemben,  mind - mind azokért ajánlom, kik naponta enni adtak gyermekeinknek, jóságukkal biztosították a jó meleg otthont, tanszert, ruhát, mindazt mi szükséges gyermekeink becsületes, tisztességes emberé válásához.
Hálatelt szívvel várunk mindenkit, hogy örömmel énekelje Isten dicsőségére gyermekeinkkel a Tedeumot.
Szeretettel, Csaba t.