Isten kegyelméből ma Szovátán keltem fel. Június 7.

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Tanevzaro_Szovatan/thumbs/tanevzaro2008szovata-038.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Tanevzaro_Szovatan/thumbs/tanevzaro2008szovata-038.jpg

ImageA dévai főúton dübörgő autóktól nem messze lévő kolostori szobám után, a Szovátai csend csodálatos. Jó a ház elé kiállni reggel korán és körül nézni. Minden zöld, és minden szép, Istentől áldott csodálatos Székelyföld.

 
10. orától kezdődött volna a szentmise, mert végül is, a szakácsnők nagy riadalma miatt, torta evésbe csapott át, a készülődés. Ugyanis egy hatalmas tortát, - Szent József házat - készítetek a kedves szakácsnők, Bajkó Éva vezetésével, a gyerekek meglepetésére, melyen azt írta, hogy "tanévzáró 2008."  De végül a szakácsnők lepődtek meg a legjobban, mikor a melegben a torta ház elkezdett lekonyulni, omladozni. A gyerekek pillanatok alatt megoldották a hatalmas háznak a gondjait, újból igazolták, a nagy bölcsességet:  gyermekbőrben áll a legjobban a torta.
 Édes száj ízzel kezdtük így a szentmisét, a gyerekek örömmel énekelnek, vannak Isten jelenlétében. Jó volt együtt dicsérni nagyosan az Urat.
 A szentmise után a gyerekek egy pazar előadással kápráztattak el, egy órán keresztül, csak kapkodtam a fejemet, hogy lám lám milyen nagyszerű gyerekeink vannak. Volt ott ének, vers, és vagy három szép mese előadás. Az egyik lányunk pajtásaival olyan jól előadták a "kis kakas fél gyémánt krajcárját", hogy biza mindenki nagyon nevetett.
 Én az előadás után Robi jóvoltából átrepültem Nyárádremetére, hol negyven napközis gyerekünk mellett, ott voltak a Vármezői napközis gyerekeink is, kilenc kilométerről gyalog jöttek be, de ott volt a faluból nagyon sok kedves támogatónk, és szülő. Olyan jó csillogó szemű, kíváncsi gyerekeknek hirdetni Isten igéjét, a mindannyiunknak életet adó szeretet parancsot.
 A szentmise után a jelenlevő minden gyereknek jutott édesség, játék, mit Édesanyám olyan bőségesen pakolt fel, hogy minden megállónknál oszthattunk szeretettel.
 Örömteli együttlétünket Anikó néni finom ebédjének elköltésével zártuk be. Ebéd közbe számba vettük az építkezési terveinket. Mindannyian reméljük, hogy ha Isten velünk lesz, ezt a szép felújított napközi otthont is felfogjuk tudni szentelni még az ősz folyamán. A tervek végére, hogy ne legyek túl nyugodt, a nevelőnők bevallották, hogy ők nagyon szeretnék, ha a padlástérbe, egy pár szobás manzárd teret alakítanánk ki. Hát úgy tűnik, hogy nekünk, egyik kezünkben mindig ott lesz a malteros kanál.
 Most újból Szovátán vagyok. Szeretettel várom a győri delegációt, élükön a kedves alpolgármester urat. Kovászna felé útba ejtik Szovátát, hogy megbeszéljük, az Apor Vilmos tiszteletére szentelt háromszéki házunk falára, a győriek által készített bronz domborműnek a terveit. Apor Vilmos, Háromszékről indult, és Győrben halt, - az asszonyok, gyermekek védelmében - vértanú halált. Az útoda, a győri püspöki székben, Dr. Pápai Lajos, a szeretetnapok fő védnöke, két éven Keresztül segített jótékonysági rendezvényekkel, hogy megszülethessen ez a szép gyermekvédelmi központ, a vértanú püspök szülőföldjén. Így segít, a jó Vilmos püspökünk, halála után is a bajban lévőkön, a gyermekeken.  
 Elmúlt már éjfél, perceken belül itt vannak a hosszú útról jött kedves vendégek. Kis lépésekkel de szépül, épül Isten országa.
Köszönöm Uram, hogy társad, partnered lehetek, én a marék porból született emberke, a világ továbbteremtésének csodálatos, nagy művében. Köszönöm uram, hogy létemmel, munkámmal hirdethetem a te irgalmas jóságodat, azt hogy te szeretnél mindannyiunkat testvérekkel, gyermekekkel megajándékozni, boldoggá tenni ezen a földön.

Szeretettel, Csaba t.

 

{zoomcat catid=429}