Gyerekeink Isten csodálatos remekművei, ajándékai!

Kategória: Csaba testvér levelei Találatok: 649

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_IMG_8705_2_2.jpgNagy baj, ha a születendő gyermek probléma, amit meg kell oldani: akadály, amely gátolja az anya vagy az apa kiteljesedését, karrierjét, szórakozását. Mind szerzetes pap, az élet mellett döntöttem! Szent József Isten kérésére igent mond a kis Jézusra! Isten akaratából én is félve, aggódva igent mondtam a gyermekáldásra, a bajban lévő árva gyermekekre! Az évek elteltek és sok - sok tapasztalat alapján mondhatom, hogy a gyerek a legnagyobb KARRIER! A gyermekünkkel lehet csak igazán szórakozni, s köztük ha komolyan veszed az apai, anyai hivatásodat kiteljesülsz, olyan források fakadnak fel benned, melyekről sejtelmed sem volt! Ha nem torkollik bele életed egy közösségbe, ha nem kötelezed el magadat egy családban, ha nem vállalod fel az élet tudatos szolgálatát, akkor örökre torzó, be nem teljesült vázlat maradsz!

A napokban hosszú útra indulok nyolc gyermekemmel, Bécsbe, Innsbruckba, Zürichbe, Münchenbe és Budapestre. Minden állomáson lesz a szentmise mellett előadás nekem is, de a gyermekeknek is! Hiszem, hogy nem csak utazni lesz jó a gyermekeinkkel, hanem megérkezni is, hiszem, hogy velük sokkal több tapsot fogok kapni, mint nélkülük, velük ez az út biztos, hogy nagyobb buli, mint egymagamban! A gyermek ha tiszteled, szereted őt, akkor társad lesz a mindennapokban, és nem csak neki ad erőt, bizalmat ha fogja a kezedet, hanem neked is lendületet, bátorságot ad az ő jelenléte, olyan feladatok felvállalásához, véghezviteléhez is inspirációt kapsz, melyre gyermeked nélkül soha nem vállalkoztál volna! 
Bízom a gyermekeinkben, mert sok - sok alkalommal bebizonyították, hogy ők valóban Isten csodálatos remekművei, ajándékai! Legfőbb vágyam, célom, hogy én is tudjak számukra teremtő Istenünk szép ajándékává, örömöt, fényt hozó áldásává válni!
Szeretettel,
Csaba t. 
Kép: Két fiatal, mindketten az otthonunkban nőttek fel, szülői büszke örömmel mutatják be gyermeküket a "nagytatának".
b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_IMG_E7274.JPGFebruár 16 -17- re szeretettel készülünk Bécsbe, itt szombat délután előadás, vasárnap délelőtt szentmisét tartunk. Vasárnap este 18.00 órára átmegyünk Bécsújhelyre, itt is szentmise áldozatot mutatunk be! A részletek felől érdeklődni lehet: +43 1 526 49 72
Február 18-kán az innsbrucki magyar közösség meghívásának teszünk eleget.
Február 19-én Zürichbe érkezünk, itt is a helybeli magyaroknak lesz előadás 19.00 órától.
Hazafelé február 22-én, péntek este 18.00 órától a müncheni Katolikus Magyar Misszió vendégei leszünk! A részletek után itt lehet érdeklődni: 089-2137-4230
23-kán szombat délután, Budapesten a Pedagógus Expón tartunk előadást! http://pedagogusexpo.hu/program-2019/
Isten kegyelmében bízva reméljük, hogy vasárnap már idejében Dévára érkezünk, hogy hétfőn pihenten lehessen menni az iskolába! Ez alkalommal 8 dévai fiatalt szeretnénk vinni Pál Éva és Pál Marika nevelőkkel a hosszú útra! 
Örömmel készülünk, szeretnénk minél több Kárpát-medencéből elsodródott testvérünkkel találkozni e víg farsangi szentidőben!