Ne hagyjuk, hogy a ránk bízott gyerekek szellemi tunyaságban, semmittevésben nőjenek fel!

Kategória: Csaba testvér levelei Találatok: 1219

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_52025744_406194583487171_1683289625667305472_n.jpgAz edző, ha csak azért, hogy szeressék ők a növendékei, a lécet mind lentebb  és lentebb teszi, akkor azt a "mestert" el kell csapni!  A napokban olvastam egy szülői siránkozást, hogy a szegény gyerekét szétszedi az iskola, megnyomorítja a sok tanulás! 

A gyerekekben rengeteg energia, erő, munkakedv van, csak reális kihívások elé kell őket állítani. Tragédiaként élem meg, hogy a matematika, fizika, kémia szinte szitokszóvá kezdett válni a diákok körében! Ebből kifolyólag sajnos nagyon kevesen vállalkoznak a különféle mérnöki tudományokra. Gyermekeinket ha szeretnénk kibontakoztatni, akkor szerettessük meg a világ titkait feszegető tudományokkal! Ennek az első lépése, hogy tanítsuk meg a szorzótáblát éspedig kívülről. Szegény nagymamám napközben a lehető legváratlanabb alkalmakkor kérdezte tőlem a szorzótáblát, kivonást, összeadást, akár három, négyjegyű számokkal is! Az ő édesapja, az én dédapám 1907-ben kapta kézbe a kántortanítói oklevelét, egy életen keresztül szigorú tanító volt és ez a régi módszer neki is, de nekem is sokat segített! A szorzótáblát úgy kell megtanulni, mind a tízparancsolatot, kívülről! 
A víz, egy nyári fürdőzés egy hűs vizű tóban mit jelent számodra? Ha nem tudsz úszni, a víz számodra egy gyilkos ellem, félsz, kerülöd a medencét, a tavakról nem is beszélve, de ha megtanulsz úszni, akkor a víz barátoddá válik, és a nyári melegben szüleid alig tudnak kicsalogatni egy fagylaltra! A matematika, a tudományok is ugyan ilyenek, néhány alapvető dolgot, ha megtanulsz, akkor a szellemi életed csodálatos medencéjévé válik! Annak aki tudja használni az értelmét, annak számára a matematika, fizika, kémia, nem egy szörny, mely elnyeléssel fenyeget, hanem csodálatos kalandokkal, élményekkel gazdag felfedezésre váró csoda, ahol jó elindulni, barangolni!! 
Ne hagyjuk, hogy a ránk bízott gyerekek szellemi tunyaságban, semmittevésben nőjenek fel! Arra kérem a kollégáimat, hogy mi emeljük a téteket, és ne a helyben totyogás, hanem a csúcsok meghódítása legyen a cél!
A matematika a logikus gondolkodás anyanyelve, azt mindenkinek meg kell tanulnia, ha nem akar szellemi analfabéta maradni!
Sokkal többre vagy képes, mind amit saját magadból kinézel! 
Szeretettel, 
Csaba t.