Merj jó gazdaként beleköltözni hivatásodba

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_IMG_5123.JPGFerenc pápa Laudato si’ hetet hirdetett május 16-24. között! Arra kér, hogy gondolkodjunk a teremtett világról, és annak megújításáról?! A válaszon nem sokat kell gondolkodnom, egyszerűen azt mondom, ne légy kapzsi, de légy jó gazdája mindannak amit Isten rád bízott, valahogy úgy ahogyan Józsi bátyánk él együtt az őt szép tehenével! 

Bányász József, gyergyóújfalusi atyafi feladta a városi fehérgalléros állását és elment gazdálkodni, ahogy maga mondja: parasztnak! Hatalmas halálugrás, sokan kételkedve ingatták a fejüket! Elteltek az évek, és jó látni becsületes munkájának az eredményét, ő gondoskodó jó gazda módra eltartja az öt tehenét, az ő munkatársait, ahogyan őket nevezi,  azok meg tejükkel, az évről-évre születő kisbocikkal eltartják becsülettel őt és családját! Saját vallomása szerint a csendes gazdálkodás mindennapjai, számára a bűnbeesés előtti állapot megtapasztalása! 
Értem Józsit, tudom, hogy miről beszél, mert itt a gyerekek között én is gazdálkodom! Napról - napra a gyermekeket, Isten legszebb csodáit oktatom, nevelem, sokszor meg szó nélkül, békés csendben, én tanulok tőlük! Forgolódok köztük, imádkozom értük és a mindennapi vesződés ellenére órákig tudnék beszélni arról az édenkertről, amit ott látok ragyogni a gyermekeink tekintetében! 
Arra biztatlak, hogy merj jó gazdaként beleköltözni hivatásodba, és megújul benned és körülötted a világ! Mindegy hogy asztalos vagy, vagy tojótyúkot tartasz, borászként, vagy fogorvosként éled az életedet! A lény az, hogy teljes szívvel lakj benne, élj a rád bízottakkal békességben, ne légy mohó, gondjaikat alázattal vállald magadra, és ők cserében megoldják a te gondjaidat!  Munkáddal őket élteted és ők hálából életet adnak neked! Látszólag te mozgatod a szálakat, de igazából ők visznek jóságosan magukkal téged egy értelmes, lakható világba!  Jó gazdaként szeretteidet bölcsen boldogítva, te magad is boldog leszel! Valahol itt van a világ rendje, mikor törődő szeretetben, szimbiózisban élünk a mindenséggel!
Szeretettel, 
Csaba t.