Gyimes, nyár - puliszka fesztivál!!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_IMG_0881.jpgMiért mennék a nagyvilágba, ha az én drága szülőföldem ilyen gyönyörű, ha ilyen nagyszerű emberek, ilyen finom ételeket készítenek!? Komoly viadal volt: 10 csapat versengett és minden csapat kitett magáért, nem is irigyeltem a díjazó zsűrit!! Álmomba sem gondoltam, hogy ilyen sokféle, és ilyen finom ételeket lehet készíteni a kukoricából!? Volt itt túrós, meg gombás, tejes, vajas puliszka! Szorgos kezek készítették sülve, főve, pirítva, és természetesen egy kis pohár pálinkával meg kell vetni az ágyát, aztán jó finom szőlő borral, vagy éppen Csíki Tiltott Sörrel le kell öblíteni, hogy a kukorica nehogy azt gondolja, hogy a malacok ették meg!! Közben szól a jó talpalávaló muzsika... kell ennél több?

Testvérek között, a szülőföldünkön, ha jól érezzük magunkat, akkor ez az autonómia! Pénzünket miért visszük drága nyaralóhelyekre, idegen embereknek? Fedezzük fel mindazt ami érték a  szülőföldünkön, gyermekeinknek, barátainknak merjük megmutatni Erdély értékeit! Ne fanyalogjunk a másé után, hanem becsüljük meg a magunkét, írjuk be a 2023-mas bakancslista augusztusi hónapjára:
Gyimes-hidegség, fatányéros panzió - Túrós Puliszka Fesztivál!!!
Már most jelentkezhetsz Csilip Árpádnál:   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szeretettel, 
Csaba t.