Bontakozz ki!

Nyomtatás

A székelytől kérdezik: tud-e zongorázni.... igen, - jön a szerény válasz - de még nem próbáltam.....

Kedves Gyermekek, Barátaim!
A székelytől kérdezik: tud-e zongorázni.... igen, - jön a szerény válasz - de még nem próbáltam.....

Te próbáltad ki magadat ilyen - olyan alkotásban? Hátha egy csoda van a kezedben, a szívedben, az agyadban? Képzeld el mekkora pofára esés lesz a túlvilágon, ha kiderül, hogy neked ilyen - olyan nagy talentumod volt, de te soha nem próbáltad ki magadat kíváncsian? Hiszem, hogy bennetek sokkal több érték van, mind amennyi a felszínre jön.. A sima tó felszíne alatt értékes, finom halak úszkálnak, még ha nem is látod... Mered a magad kis horgát bele lógatni a tükörsima tó vizébe?

Jönnek a hosszú téli esték! Talán már ritkábban lehet kint lenni. Ülj neki írni verset, regényt, zeneművet... Rajzolj, fessél, csak úgy magadnak, kíváncsiságból, vajon képes vagy visszaadni egy-egy formát, alakot néhány vonással? Néhány szóval, verssorral  lehet, hogy meg tudod fogalmazni azt, mit mások órás beszédekkel sem. Próbálj meg elsütni egy-egy kedves viccet, poént, lássuk be jön-e a taps? Mint előadó művész, kezdheted egy jó nyuszikás viccel, nem biztos, hogy az "Ember Tragédiája" kell, hogy legyen első próbálkozásod... És ott vannak a különféle sportok... Vajon te mennyit szaladsz ezer méteren? És milyen távolra tudsz elrugaszkodni a földtől?
Légy kíváncsi magadra. Te egy hihetetlenül értékes emberke vagy, benned hatalmas kincsek vannak, nyomogasd a gombjaidat! Csodálkozzál rá: "jé én ezt is tudom, ehhez is értek, azt is megtudom tanulni". Persze tudnod kell, hogy sok-sok vázlat után születik meg a remekmű! Kudarcok érnek? Ne add fel! Egy életed van, egyetlen nagy dobás! Nem érdemes kishitűen, félszegen egy helyben topogni, vagy duzzogva félreülni és önmagad megvalósítását feladni. Meg kell tanulnod kacagni saját kudarcaidon, és akaratosan, konokul ha kell mindent elölről kezdeni... A kényelmes  zsákutcában való sorvadozás sem lehet számodra alternatíva.
Most minden, mindenki azt akarja, hogy te figyeljél rá. Hogy vele foglalkozzál. Hogy, mint tucat ember, az ö énekét hallgasd, az ö alkotásait bámuld.... Az ö gönceit vásárold meg. Természetesen csodálkozzál rá minden értékre és szépségre .. de én azt szeretném, hogy figyeljél önmagadra, és fedezd fel azt a virágot, gyümölcsöt, melyet mint kis magba, beléd rejtett el a teremtő Istenünk...
Szeretettel,
Csaba t.