Szolidaritás

Nyomtatás

Márton Áron püspökMárton Árontól, és sok meggyötört püspöktársától, papjaiktól, híveiktől a komunizmus alatt követelték, hogy határolódjanak el közösségünk legfőbb pásztorától, a Világegyháztól és a pápától, hogy a darabjaira hulló nagycsaládunkat könnyebb legyen szétszedni, legyőzni. Márton Áron a Világegyházhoz, a pápasághoz való hűsége miatt hosszú éveket töltött a börtönben.

 Kedves Testvéreim!
Márton Árontól, és sok meggyötört püspöktársától, papjaiktól, híveiktől a komunizmus alatt követelték, hogy határolódjanak el közösségünk legfőbb pásztorától, a Világegyháztól és a pápától, hogy a darabjaira hulló nagycsaládunkat könnyebb legyen szétszedni, legyőzni. Márton Áron a Világegyházhoz, a pápasághoz való hűsége miatt hosszú éveket töltött a börtönben.
Sajnos ma is újból és újból ítélkeznek Egyházunkon és annak legfőbb elöljáróján. Sok média most húsvét ünnepén sem a szeretet, a jóság nevében szólt az olvasóihoz, hanem a pápa személyét próbálta befeketíteni, megkérdőjelezni.
Tudom, hogy egyházunk nem kiválasztott szentekből áll, hanem marék porból született, tipegő -topogó léptekkel a végtelen Isten hívására elinduló, vándorló emberekből, kik közben megtorpannak, és sajnos el is esnek. Mesterünk, Jézus Krisztus  példájára, ki a gyűlölet és az erőszak útján járó Saulhoz is lehajolt, hogy őt felemelje, és párbeszédben, szeretettel felszabadítsa a csodálatosan szép Szeretet himnuszának megírásához, mi is nagy nagy alázattal le kell hajoljunk akár a vásott kis utcagyerekhez, de a bűneikben megrögzött felnőttekhez is, hogy jósággal őket is felszabadítsuk, hogy belőlük is felfakadjon egy- egy szép szeretet himnusz. Sokkal jobb békében szeretetben élni, mint gyűlöletben, erőszakoskodva másokat eltaposva, ezért is hiszek minden nehézség ellenére a szeretet világot átformáló végső győzelmében. Hiszem, hogy mindannyian arra születtünk, hogy szeretetben békében felnőjünk oda, hogy Istenünkkel egy asztalhoz ülve örök boldogságban éljünk.
Senkit se támadva, de nagy nagy határozottsággal kimondom, hogy én a szeretet útján szeretnék járni, Márton Áron szentéletű püspökünk útján, feltételnélküli hűségben anyánk a Romai Katolikus Egyház iránt, annak mindenkori hivatalosan megválasztott elöljárójának, a pápa úr vezetése alatt.
Szeretettel biztatom, a barátaimat, minden jószándékú keresztényt, hogy egy- egy levélkében jelezzék, Egyházunk iránti gyermeki szeretetüket, a Romai Pápa iránti hűségüket, bizalmunkat.
Ne felejtsétek Erdélyi Romai Katolikusok, ha a szeretet és az Egyházunk iránti hűség útján járunk, akkor Márton Áron útján járva haladunk az örök üdvösségünk felé!
A Csíksomlyói kegyhelyről, szeretettel,
Csaba t.