Csak a gyermekek felé irányuló élő szeretet mentheti meg drága népünket

Nyomtatás

ImageCsak a gyermekek felé irányuló élő szeretet mentheti meg drága népünket


 

 

Isten kegyelméből újabb lépésre szántuk el magunkat és Kászonokban felállt a csapat, hogy elkezdjük a Főegyházmegyénk által 50 évre átengedett szép kúria felújítási munkálatait. Amint a csatolt képekből is látszik, a munkálatok elég mélyről indulnak. De a munkálatokat megszervező és levezető  csapat mosolyogva, önbizalommal néz a feladat elé. A felújítás tervező mérnöke Márton Jutit az Érsekség műemlékes (műszaki) referense, a kivitelezést László Dezső csapata vállalta fel és a konkrét munkát Marosi Emil mérnök fogja levezényelni.

Image 
A Tusnádfürdői és a Kovásznai otthonunk már nem képesek több gyereknek otthont adni, de sajnos újabb és újabb kis kezek kopogtatnak a házaink ajtaján, és mi, hogy ajtót tudjunk nyitni e kis székelyek előtt előbb otthonokat kell teremtsünk nekik. A tervek szerint a felújított szép épületben  3o gyermek fog otthonra lelni. Talán késő ősszel, karácsonykor az angyal fogja elhozni a befejezett épület kulcsát.
 Image

Az Egyházunkat sokszor sokan támadják, hogy nem veszi ki a részét e nehéz időkben a szegények szolgálatából. Nekem olyan jó látni azt, hogy a főegyházmegye ilyen értékes épületeket is nagy szeretettel átenged a bajban lévők megsegítésére. Hiszem, hogy csak a gyermekek felé irányuló élő szeretet mentheti meg drága népünket. És azt is tudom, hogy ez az élő szeretet nem egy plátói érzelem, hanem verejtékes munkából fakadó áldozatok árán megnyilvánuló döntés, mely reális gyümölcsöket terem a gyermekeink számára.    

Szeretettel kérem imáitokat, segítségeteket, hogy ez a szép terv is valóra váljon a Kászoni, Csíki, Háromszéki székely gyermekek javára.
Szeretettel,

Csaba t. 

Image ImageImage