Itt van az ősz!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_img_4689-k.jpgNagyon sok szép virág most nyílik, mások már elnyíltak, lehet gyűjteni és eltenni jövő tavaszra a magokat. Szeretettel kérlek, hogy szombat vasárnap kerekedjetek fel, főleg a lányok és egy növényhatározóval járjátok be a, vidéket gyűjtsetek az elnyílt virágokról magvakat, a természet ingyen adja. Gyűjtsetek tea fűnek valót is, érik a vad köménymag azt is lehet télire gyűjteni.

 

 

Kedves Nevelők!!
Kedves Gyermekeim!!
Nagyon sok szép virág most nyílik, mások már elnyíltak, lehet gyűjteni és eltenni jövő tavaszra a magokat. Szeretettel kérlek, hogy szombat vasárnap kerekedjetek fel, főleg a lányok és egy növényhatározóval járjátok be a, vidéket gyűjtsetek az elnyílt virágokról magvakat, a természet ingyen adja. Gyűjtsetek tea fűnek valót is, érik a vad köménymag azt is lehet télire gyűjteni.
Sétáljatok kíváncsian  a városotok, vagy a falú minden utcájába. fedezzétek fel a szép virágos kerteket! Ahol szép virágok vannak oda kopogtassatok be, csodáljátok meg és kérjetek engedélyt, hogy magokat gyűjtsetek. Vigyetek magatokkal kis dobozokat, kis üvegeket, most minden konyhán rengeteg van. Gyűjtsétek bele a magokat és írjátok rá a virágok nevét. A jó nénitől, bácsitól kinél a magokat gyűjtöttétek, kérjetek tanácsokat és mind receptet írjátok le az apró, nagyobb tapasztalatokat, népi bölcsességeket. Persze vannak szép virágok, melyek hagymáról, gyökérről szaporodnak, beszéljétek meg a tulajdonossal, és kis füzetetekbe írjátok fel a címét és azt, hogy majd mikor kellene vissza menni ősszel, a gumókért, hagymákért, gyökerekért.
Minden lánynak legyen a receptes könyve mellett egy virágos, zöldséges, gyümölcsös kis könyve, lessétek el a titkokat az idős kertészektől, és bölcsen jegyezzétek le. Ezek a titkok, tudományok szebbé, boldogabbá teszik az életeteket.
Ez egy olyan feladat melyet ellen fogok őrizni személyesen.
Tudjátok én úgy születtem, hogy nem érzem a szagokat, de ti önként ne nőjetek bele egy illat, szépség nélküli világba.
Szent Ferenc Fiaként, szeretettel bíztatlak,
Csaba t.