Sok szeretettel meghívunk Bíró Antal atya rubin miséjére

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Punkosdi-fenykepek-az-ugron-kapolnanal/viewsize/IMG_6602-copy.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Punkosdi-fenykepek-az-ugron-kapolnanal/viewsize/IMG_6602-copy.jpg'

IMG_6602-copy.jpgSok szeretettel meghívunk   Bíró Antal atya rubin miséjére. Az ünnepi szertartás, szeptember 18, vasárnap,  10.00  órai kezdettel lesz szülőfalujában, Küküllőkeményfalván megtartva.

 

 

Antal atyát 70 évvel ezelőtt szentelte pappá Márton Áron! A történelem hatalmas indulatai világháborúkat, születő és összedőlő társadalmi rendszereket hozott magával. Nehéz idők voltak, és e véráztatta hetven év alatt végig a legnagyobb Úrnak, az élő Istennek szolgálhatott, a szeretet és hűség Istenének. Szülőfalujában bemutatott szentmiséjében - ahogyan ő maga mondta - ezt a hatalmas kegyelmet szeretné megköszönni.
Antal atyát nagyon rég ismerem, őszintén csodálom az Isten, az Egyház, és a Népe iránti töretlen hűségét, ferences vidám  optimizmusát. Egy primiciás szentmiséért érdemes- ahogyan a régiek tartották - egy lábbelit elkoptatni, mennyivel inkább érdemes lelkünket megfürdetni egy 70 éves papi jubileum áldásaiban, kegyelmeiben?  Mindenkit, - ki teheti, - szeretettel biztatok, hogy jöjjön el erre az ünnepi szentmisére és alázattal, merítsen, tarisznyáljon az embert próbáló időkre, e gazdag papi élet, gyümölcseiből, áldásából!
Kisebb testvéri szeretettel,
Csaba t.