Május 23, Boldog Vilmos Ünnepe

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Boldog-apor-vilmos-konyorogj-erettunk/viewsize/P1200376.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Boldog-apor-vilmos-konyorogj-erettunk/viewsize/P1200376.jpg'

P1200376.jpgMájus 23-án este 19.00 órai szentmisével, a csíksomlyói kegytemplomban drága példaképünk egyházi emléknapján véget ér a Boldog Apor Vilmos, Székely Vértanú tiszteletére szentelt missziónk.

 

 

A Katolikus Egyház által ezidáig egyetlen oltárra emelt székely ereklyéjét, Dr. Pápai Lajos győri megyéspüspök ajándékozta Székely népnek nagylelkűen és hozta el személyesen. Háromszéken Kovásznán, majd Csíksomlyón bemutatott szép főpásztori szentmiséjével vette kezdetét a missziós út. Istennek legyen hála mindenütt nagy-nagy szeretettel, tisztelettel fogadták az ereklyét, a székely Vértanú 1945 nagypéntekén a védtelen kicsinyekért kiontott drága vérét, melyet a fehér gyolcs inge felfogott és megőrzött számunkra. Ennek az ingnek véráztatta darabja előtt 21 erdélyi templomban gyűltünk össze, hogy a megmaradásunkért, egymás iránti őszinte szeretetért imádkozzunk, könyörögjünk. Az egyház által boldoggá avatott Boldog Vilmos közbenjárását  szentmisékben kértük, hogy nekünk is adja meg a jó Isten a hűség, az áldozatkész szeretet és ragaszkodás kegyelmét, hogy egymás iránti szeretetünkből soha ki ne fogyjunk, semmilyen nehézségben egymásnak hátat ne fordítsunk.
Missziós utunk során sok-sok helyt egy-egy szép fenyőfát ültettünk, hogy Székelyföld szép örökzöldje mely se forró nyárban, se hideg télben nem hullatja el tűleveleit, emlékeztessen Boldog Apor Vilmos sírig tartó hűségére, az emberi élet iránti olthatatlan szeretetére. Ezért most Boldog Vilmos emlékünnepén, Csíksomlyón a szentmise végén megáldjuk a fenyő ágakat, hogy aki akarja magával vihesse és a mindennapokban a hűséges szeretetre őt emlékeztesse.
Kisebb testvéri szeretettel várunk Csíksomlyón,
Csaba t.