Választhatunk?!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_img_8350.jpgKibocsátotta a területrendezési engedélyt a Marosvásárhely-Jászvásár közötti autópálya megépítésére a Maros Megyei Tanács – jelentette be szerdán Ciprian Dobre..... A teljes szakasz (Maros megye területén) megépítése mintegy 9 milliárd euróba kerül, ez kilométerenként 30 millió eurót jelent.

A fenti hírhez fűznék egy kis kommentárt!
Egy gyerek havonta kap 20 eurót a Román államtól, persze csak akkor, ha ő hivatalosan van elhelyezve a Szent Ferenc Alapítványnál, vagy bármilyen más magán gyermekvédelmi központban. Ez évi 240,  tíz év alatt 2400 euró. Igen jól tetszik olvasni, 12 év alatt a Gyermekvédelmi Szakhatóság által elhelyezett gyerek után,   a magán gyermekvédelem 2880 euró kap.  Legyünk nagyvonalúak, mondjuk, hogy a Román állam, a havi fej kvótával gyerekenként összesen  3.000 euróval támogatja a gyereknevelést, 12 év alatt. Csak azért kerekítettem felfelé  mert így könnyebb  számolni.
30 millió egy kilométer autópálya.. (ha ennyiből megépül..) Na mármost ezt a 30.000.000 eurót ha elosztunk 3.000-al, akkor ez azt jelenti, hogy 1.000  gyereket lehetne egy kilométer autópálya árából felnevelni...
Másképpen kifejezve 1000 méter egy kilométer, tehát egy méter autópálya vagy egy árva gyerek 12 évi oktatása... Választhatunk?!
Egy 12-osztályt végzett fiatal, 10 cm-er autópályát ér! Nálunk Déván az idén 10 fiatal fejezte be a tanulmányait.. Ezek a jókedvű, kacagó gyerekek egy méter autópályát érnek a Román államnak!!
Mindezek után akkor azt mondjuk, hogy az ember a legfontosabb a mai társadalomban? Sajnos e  képzés mellett felnövő generációk egy részének még autója sem lesz, nemhogy autópályákon száguldási esélye, de másfelől meglesz minden esélye, hogy a hatalmas kölcsönök visszatérítésében adók, terhek alatt ö is szépen  görnyedezzen..
Kellenek ezek az utak nekünk?
Épül a holnap, de kinek?
Cs.t.