Meghívó!

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Szent-anna-otthon-telen/viewsize/DSC_5782.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Szent-anna-otthon-telen/viewsize/DSC_5782.jpg'

DSC_5782.jpgIstennek hála december 16-a, népünk nagy összefogása a Szent Ferenc Alapítvány érdekében nagyot lendített rajtunk, így bátorkodom elküldeni a csatolt meghívót!!

Hálás szeretettel,

Csaba t.

Sok sok jó dolog van a világon! Számomra a legjobb dolog, szeretettel összefogni jó emberekkel, és jókedvvel, örömmel a bajban lévő testvéreim segítségére sietni.
A Gyergyói-medence minden helységében, Istennek hála, sikerült  beindítani egy-egy napközi  otthont, amelyek, mint  a mentőcsónakok befogadják a bajban lévő gyerekeket. Sajnos igaza van a mi Urunknak, mikor azt mondotta, hogy: "Szegények mindig lesznek veletek!" (Mk 14,7), mert folyamatosan kopogtat, itt is ott is egy-egy új gyerek, jó szóra, szeretetre, meleg ruhára, tanszerre várva.  Ezek a kis napközi otthonok befogadják a gyerekeket és a kedves nevelőnő megtesz mindent, hogy a gyerekek beilleszkedjenek az iskolába, hogy szépen, fokozatosan utolérjék az osztálytársaikat, felzárkózzanak növekedésben, tanulásban, ügyességben a rendezett családok gyermekeihez. Legtöbbször ez a segítség elég is a bajban lévő családoknak, csak amikor ez a segítség sem elégséges, mert a gyereknek már a szállás gondjait sem tudja megoldani a családja, akkor kerül be a bentlakó otthonba. A Gyergyói-medencében Szárhegyen van ilyen otthonunk.
A nevelőink évek alatti kitartó munkája lassan meghozta a maga gyümölcsét, mert a felcseperedő gyerekek most már bátran, eredményesen  tanulnak tovább egy-egy líceumi, szakiskolai osztályban. Az ők városi elhelyezését is, a gyergyói medencében - örömmel írom le, - most már sikerült megoldanunk! Istennek hála elkészült a Szent Anna otthon, azoknak a bajban lévő fiataloknak, kik a felsőbb osztályokat Gyergyószentmiklóson szeretnék végezni.
Az építkezésben nagyon sokan a segítségünkre voltak, a hálás gyerekekkel mindenkinek sok sok szeretettel köszönöm a segítségét!!. Különös hálával tartozunk Nevai Andrásnak és drága feleségének Máriának, akik a messzi Arizonából támogattak bennünket és Németország  egyik legnagyobb katolikus jótékonysági közösségének, a “Renovabis” segélyszervezetnek, akik szintén nagylelkűen a segítségünkre siettek.
Terveink szerint, - Isten kegyelmében bízva  - 2013 február 16-án 16.00 órai kezdettel ferences családunk elöljárója Orbán Szabolcs, és e vidék főesperese, Portik Hegyi Kelemen atya fogja e szép otthont Szent Anna, Jézus Krisztus nagymamájának a tiszteletére felszentelni. A névválasztással, e családjaiktól elsodródott fiatalokat szeretnénk, Jézus Krisztus nagycsaládjába meghívni, bízva abban, hogy Szent Anna, távoli kis unokáira itt a gyergyói medencében is gondot fog viselni.
Szeretettel meghívlak, gyertek a Hit évében, hogy e hitből született otthonra és annak  lakóira a jó Isten áldását kérjük!
Kisebb testvéri szeretettel,
Csaba t.