Kis Jézus!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_dsc_6802.jpgKezdődik a kilenced a gyermek Jézus szép tulajdonságairól!!

 

 

Isten képére és hasonlatosságára születtünk mindannyian, és Isten az Ő szeretetre méltó arcát a mi Urunk Jézus Krisztusban mutatta meg legcsodálatosabban nekünk, ezért anyánk az Egyház azt szeretné a hit évében, hogy sokat időzzünk Jézus Krisztus társaságába, elmélkedjünk az Ő életéről, cselekedeteiről, erényeiről, hogy a krisztusi szép vonások bennünk is felragyogjanak. Szent Ferenc Alapítvány házait gyermekek lakják, ezért mi a gyermek Jézus szép erényeit szeretnénk megismerni.  Egy kilencedet tartunk, mely most április 1o-én szerdán kezdődik és a gyermeknappal fog véget érni!  Június elseje, Gyermeknapot mostanig is megünnepeltük jókedvvel, szeretettel, de most előtte szeretnénk kilenc szerda délután  szentmisét, tartani és elelmélkedni a Názáretben felnövő kis Jézus egy - egy szép erényéről!!
Van egy szép Prágai Jézus szobrunk, és ahogyan tavaly Boldog Apor Vilmos ereklyéjével, most a gyermek Jézus szobrával fogunk körbejárni, hogy együtt imádkozva, elmélkedve mind inkább Krisztus hitébe, bizalmába, szeretetébe, jóságába öltöztessük lelkünket. Déván a gyerekek azt tervezik, hogy minden szerdára más más család egy egy szép ruhácskát, palástot készít a kis Jézusnak. Azt szeretném, hogy minden otthonunkba, ahova elmegyünk a gyermek Jézus szobra kapna egy -egy szép ruhát, palástocskát, melybe bele hímezhetitek szereteteteket, jóságotokat.
Az első szentmisét most szerdán, április 1o-én, este hat órától mutatjuk be a csíksomlyói kegytemplomban! Témánk: Jézus Krisztus bízott a Mennyei Atyában és földi szüleibe, édesanyjába Máriába és nevelő apjába Szent Józsefbe! Az elmélkedést szeretnénk feltenni a honlapra is.
Szeretettel kérlek, hogy kérjétek meg a plébánosokat, hitoktatókat, hogy sokat beszéljetek Jézus Krisztusról, életéről, cselekedeteiről, ő az új ember, ha egy - egy szép  vonását, tulajdonságát sikerülne megismerni, megszeretni akkor biztos, hogy szebb lenne az életünk. A világ csak akkor lesz jobb, ha mi magunk is jobbak leszünk!!
Szeretettel,
Csaba t.