Jóhiroda szentelés

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_20130511_155334.jpgJóhiroda szentelés, 2013 június 29.

Kedves Testvérek!!
A Szent Ferenc Alapítvány 2oo2-ben jegyeztette be Magyarországon a Dévai Szent Ferenc Alapítványt. Ezt az alapítványt Vásárhelyi Tamás vezeti a nyolctagú kuratóriummal, a kezdet kezdetétől. Irántuk töretlen bizalmam mindvégig megmaradt, hisz nem tudtam olyat kérni e több mint tíz év alatt, amiben ne kaptam volna tőlük tanácsot, segítséget, biztatást.
Igen, a hosszú évek közös munkájának eredményeképpen virágzott ki nagyon sok gyermekvédelmi tevékenység az anyaországban is, de különösképpen a határokon kívül, az elcsatolt területeken élő árva gyermekek számára.
Egészen biztos, hogy az anyaországi testvéreink támogatása nélkül nem sikerült volna ilyen sok házban, ilyen sok gyermeket befogadni, gondozni, nevelni! Hálás szeretettel köszönöm az eddigi munkájukat és bizalommal kérem, hogy továbbra is álljanak jósággal gyermekeink mellett, mert hiszem, hogy még nagyon sok csoda vár reánk!
Biztos, hogy sokan nem is hiszik el nekem, hogy ezidáig a magyarországi alapítvány működésére nem költöttünk. E munkával kapcsolatos kiadásokat mindenki maga vállalta, az utazásokra, telefonos ügyintézésre soha nem utaltunk senkinek pénzt. Vásárhelyi Tamás, az elnök úr saját cégének budapesti irodájába fogadta be a Dévai Szent Ferenc Alapítványt, és az ő négy gyereket nevelő kedves felesége, Györgyi végzi önkéntesen a titkárnői munkát, fogadja a telefonokat, a felajánlásokat, intézi a sokszor nagyon szétágazó feladatokat. Szívemben óriási hála és köszönet van irántuk, hisz így az egyszerű, ferences "ügyvitellel" nemcsak anyagiakat spóroltunk a gyerekek számára, hanem sok-sok emberben a bizalmat is elnyertük.
A kedves pesti ferences testvérek felkínáltak egy irodának alkalmas termet a gyermekeink iránti szeretetből ingyen, a Kárpátia udvarban. Istennek hála, így lassan egy önálló irodát indíthat a Szent Ferenc Alapítvány Budapesten, egy olyan központot, ahol a kedves támogatókat, keresztszülőket, önkénteseket fogadhatjuk. Itt tevékenységünkről bárki bőséges információt talál, könyveinkhez, kiadványainkhoz hozzájuthat. Az irodát sikerült a célnak megfelelően szépen bebútoroznunk az elmúlt napokban, és most szeretnénk egy szép ünnepségben Isten áldását kérni e pár négyzetméteres irodára, ahogy magunk között neveztük, a jóhírodára!
b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_20130511_163610.jpgJúlius 29-én szombat délelőtt, aki teheti azt szeretettel várjuk 10.00 órára a Szikla templomba a jó Pálos atyákhoz, ahonnan közösen a tisztulás útját járva átballagnánk a pesti ferencesek templomába, itt a Szent Ferenc kápolnában 11.3o-tól egy szentmise áldozatot mutatnánk be, melyben Isten áldását kérnénk a kis irodára. Természetesen azokat is nagy szeretettel várjuk, akik direkt a pesti ferencesekhez jönnek, hogy velünk kérjék a jó Isten áldását mindazokra akik önkéntesen, szeretettel eddig is dolgoztak Szent Ferenc szellemében a legkisebbek, a legelesettebbek érdekében. Hogy munkánkat minél jobban, eredményesebben tudjuk végezni, ahhoz tanácsokat, segítséget nagy - nagy szeretettel fogadunk, várunk, akár levélben, de akár személyesen, június 29-én az irodaszentelés után.
Nagy-nagy szeretettel,
Csaba t.