Magyarok Kenyere - Köszönet nyilvánítás a támogatóink felé

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_DSC_0436.JPGMindennapi kenyerünket köszönjük népünknek Istenünk!

 

 

Tegnap a gyergyószentmiklósi Szent Anna otthonba jártam. Örömmel láttam, hogy az udvaron a szép, új kemence füstöl. A gyerekek kenyeret dagasztottak, kiderült, hogy nap mint nap 17 kenyeret sütnek maguknak! Nagy dolog, mert így több mint 50 fiatal és gyermek minden nap nemcsak friss, meleg házi kenyeret eszik, hanem egyik legemberibb munkának, a kemence befűtésétől a kovászkészítésen át a dagasztásig, a kenyérsütés minden fortélyt elsajátíthatják. A fiatalok örömmel végzik szerre a ház vezetőinek, László Orsinak és Palinak a vezetésével ezt a csodálatos munkát.
b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_DSC_0423.JPGNagyon boldog vagyok, hogy Pécsen Korinek professzor úr  úr megálmodta a nemzet kenyerének gondolatát. Kárpát-medence megannyi helyiségéből adományoznak egy egy zsák búzát, elküldik Pécsre, összeőrlik és megsütik augusztus 2o-án a "Nemzet Kenyerét". Istennek hála, az idén is olyan nagylelkű volt a mi népünk, hogy több mint 25 ezer kg liszt jutott az árva gyermekek asztalára. Mi ezt a mennyiséget szétosztottuk a házaink között, jelenleg 75 otthonban végzünk gyermekvédelmi tevékenységet. Gyermekeimnek a lisztből sok finom sütemény, pánkó, palacsinta, kenyér készült, Istennek, és a mi drága népünknek hála.
Isten fizesse mindazok jóságát, szeretetét, akik ezt a szép kezdeményezést elindították, és már harmadik éve életben tartsák. Hálás szeretettel köszönöm Páva Zsolt, Pécs polgármesterének és munkatársainak a szervező munkát, és ugyancsak hálás szeretettel köszönjük Főtisztelendő Udvardi György pécsi megyéspüspök úr jóságát, mellettünk való kiállását is.
b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_DSC_0422.JPGLassan beesteledett!! Milyen jó a hideg gyergyói, borongós estében megszegni a meleg, ropogós kenyeret, a semmihez nem hasonlítható, jó illatú, meleget árasztó kemence ajtójánál. Milyen jó tudni azt, hogy Kárpát-medence megannyi kis városában, falujában összefognak az emberek, hogy jósággal, szeretettel hozzánk hajoljanak és finom kenyeret adjanak gyermekeink kezébe. Párolog a frissen megtört kenyér, és szívemet nemcsak a hála és az öröm, hanem a remény is betölti. Ez a frissen sült kenyér feljogosít, hogy bízzak és higgyek egy testvéri jobb világban, mely a szolidaritásról, szeretettel megosztott kenyérről szól. Melyben érdemes reggel felkelni, és ott ahol élek nap mind nap a becsületes munkát elkezdeni!
Hálás szeretettel,
Csaba t.
Gyergyószentmiklós 2013 nov. 19.