2016. december 12. – Hétfő

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet__DSC5514.NEF.jpgHatalom!? Folynak a választások, a pozíciókért való küzdelmek! Imádkozom szeretettel, hogy politikusaink döntéshozó helyzetbe kerüljenek most a választások után!
A mai evangélium fényében elgondolkodtam, hogy igazából mi is adhat tartósan hatalmat egy embernek a másik felett! Úgy gondolom, hogy egyetlen maradandó hatalom van melyet érdemes elvállalni, gyakorolni: - az igazságba öltöztetett szeretet hatalma. Ezért is lehet hosszú évszázadok után Szent László király, példaképe és iránytűje minden tisztséget vállaló embernek!
Kisebb testvéri szeretettel kérlek, hogy imádkozzunk megválasztott politikusainkért, hogy a most kezdődő Szent László évben, a lovagkirály lelkületével, tisztességes becsületességével közösséget építve, még az ellenfeleinket is szeretettel integrálva, igazságba öltöztetett szeretet hatalmával végezzék közéleti munkájukat mindannyiunk érdekében!
Csaba t. 
Egy alkalommal Jézus a templomba ment, és tanított. Közben odaléptek hozzá  a főpapok  meg a  nép vénei,  és megkérdezték:  „Miféle hatalommal  teszed  ezeket? Ki  adta neked  a hatalmat  ehhez?” Jézus  így válaszolt:  „Én  is  kérdezek tőletek  valamit. Ha  megfeleltek  rá, megmondom  nektek,  milyen hatalommal teszek így. Honnan volt János keresztsége? A mennyből-e vagy az emberektől?”  Azok tanakodni kezdtek egymás  között: „Ha azt  mondjuk, a mennyből  volt,  azt feleli: „Hát akkor miért nem hittetek neki?” Ha pedig azt mondjuk: „Az  emberektől”, akkor  meg  félnünk  kell  a  néptől,  mert  Jánost  mindenki prófétának tartja.” Ezért ezt a választ adták Jézusnak: „Nem tudjuk.”  „Akkor én sem  mondom meg  nektek, hogy  milyen hatalommal  teszek így”  – felelte Jézus.
Mt 21,23-27