2017. január 21. – Szombat

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_IMG_8576_2.jpgMagam is tapasztaltam, ha az ember elindul a szeretet útján, biza nagyon sokan úgy gondolják, hogy megbolondultunk!! Az önzés, a saját érdekeink szolgálata annyira életünket meghatározó közgondolkodássá vált, hogy ha jósággal letérünk erről a "széles" útról, rálépünk a testvéri szeretet "keskeny" útjára, környezetünk nagyon könnyen elítél, elmebetegnek fog tartani! Jézust nem állította meg sem a szóbeszéd, a sem a megszólás, de még a rokonai erőszakos megjelenése sem, Ő megy az evangéliumi szeretet útján, a menyei Atya akarata szerint!! Minket sem szabad elbátortalanítson az emberek szóbeszéde, bízzunk a jó Istenben, aki arra kér:
"Adjatok, és akkor ti is kaptok. Jó, tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel mérnek öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyannal mérnek majd nektek is.” (Lk 6,38)
Szeretettel, Csaba t. 
Jézus  az  apostolok  kiválasztása  után  tanítványaival  együtt  hazatért (Kafarnaumba, Péter  házába).  Ott  azonnal  nagy  tömeg  verődött  össze, úgyhogy még  evésre  sem volt  idejük.  Amikor rokonai  ezt  meghallották, elindultak, hogy  erőnek erejével  magukkal vigyék,  mert az  volt róla a szóbeszéd, hogy eszét vesztette.
Mk 3,20-21