2017. február 1. – Szerda

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_16196069_1270624419679840_3125547191135560322_n.jpg"Jézus ...  tanítani  kezdett!"
Csodálom Mesterünket, nem parancsokat osztogat, nem zsarol, vagy fenyeget,  nem is manipulálja az emberek gondolkodását, hanem nyugodtan, bölcsen érvel, tanítja az embereket! Jézus tudja, hogy a tudás, olyan mint a fény, mely megvilágosítja az ember értelmét, erőt, önbizalmat, határozótságot ad, hogy jó döntéseket hozzunk és azokhoz őszintén ragaszkodjunk!! Világunk bölcs tanítok után kiált, olyanok után kik nem erőszakkal nyomják le torkunkon a vélt "igazságaikat", hanem bátran ki mernek állni az eszmék piacára szellemi kincseikkel, világunkat szebbé, jobbá tevő portékáikkal! Egy igazi tanító nem "legyőz", lehengerel az állításaival, hanem bölcsen, szerényen "meggyőz" cáfolhatatlan érveivel!!
Hagyjuk, hogy Jézus tanítása átjárjon, megvilágosítsa értelmünket! Merjünk mi is a bölcsesség lámpását magasra emelni ott ahogy élünk!!
Csaba t.
Abban az időben: Jézus hazament Názáretbe. Tanítványai elkísérték.  Amikor elérkezett  a  szombat  napja,  tanítani  kezdett  a  zsinagógában.  Sokan hallgatták,  és  csodálkozva  mondogatták:   „Honnét  vette  ezt?   Miféle bölcsesség  ez,  amely  neki  adatott?  És  a  csodák,  amelyeket  kezével véghezvisz! Nem  az ács  ez,  Mária fia,  Jakab,  József, Júdás  és  Simon rokona? S ugye nővérei is itt élnek közöttünk?” És megbotránkoztak  benne. Jézus erre  megjegyezte: „Nem  vetik  meg a  prófétát, csak  a  hazájában, rokonai körében,  a saját  házában.” Nem  is tehetett  ott csodát,  csupán néhány  beteget  gyógyított  meg,  kézrátétellel.  Maga  is   csodálkozott hitetlenségükön.
 Mk 6,1-6