2017. február 25. – Szombat

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_8558_2.jpg"Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket.... " Népem, de egész Európa minden gondjára, bajára ha nekem kellene orvosságot ajánlanom, akkor egyetlen szót írnék a receptre: Gyermekáldás!!! Igen, a gyermek a leghatékonyabb, tiszta orvosság! Naponta őszinte szeretettel átölelünk egy - egy emberpalántát, majd újból és újból magasba dobva elkapjuk, miközben a kis energiabomba, örömében csilingelő hangon kacagva átöleli a nyakunkat, puszit ad, - ennyit kell tegyünk naponta háromszor, a szeretetben való újjászületésünkért! A gyerek bizalma, szeretete olyan forrásokat fakaszt fel bennünk, melyeknek létezéséről nem is tudtunk! Egy védtelen kis emberke belőlünk felnőttekből nem csak a legszebb, legtisztább emberi vonásokat hozza ki, hanem ha kell, a világgal szembemenő anyaoroszlánt, az égről gyermekéért a csillagokat is lehozó édesapát! A törékeny gyermek áldott jelenléte, isteni szép erényeket ültet szívünkben, erőt, energiát, bölcsességet, türelmet, irgalmat, szeretetet, és sok más olyan kincset ad, melyek egész személyiségünket átalakítják, megszépítik! 
Jézus példájára merjünk az élet mellett dönteni,
Csaba t.
Kép: Ferences nővérek bajban lévő gyerekeket fogadnak be!
Abban az időben: Kisgyermekeket vittek Jézushoz, hogy tegye rájuk a kezét.
A tanítványok  azonban  elutasították  őket. Amikor  Jézus  meglátta  ezt, megharagudott,  és   ezt  mondta   nekik:  „Engedjétek   hozzám  jönni   a gyermekeket, és  ne tiltsátok  el őket,  mert ilyeneké  az Isten  országa.
Bizony, mondom nektek:  Aki nem úgy  fogadja az Isten  országát, mint  egy gyermek, nem megy  be oda.”  Azután ölébe  vette a  gyermekeket, és  kezét rájuk téve, megáldotta őket.
Mk 10,13-16