2017. március 11. – Szombat

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_IMG_0077_2.jpgTi legyetek  olyan  tökéletesek,  mint  amilyen  tökéletes  a  ti  mennyei Atyátok!”  Mt 5, 48
Hihetetlen a Jézusi mérce!! Félelmetes bátorsággal lelkesít bennünket a mi Mesterünk!! Ő kinézi bezüllünk, hogy képesek vagyunk talpra állni, elindulni, tisztán szépen élni, és olyan tökéleteseknek lenni mint a mennyei Atyánk!! Jézus tudja, hogy mi lakik az ember szívében és mégis hiszi, hogy az öreg Nikodémus képes újjá születni, a kapzsi, korrupt Zakeus megtérni, a házasságtörő asszony tisztán, hűségesen élni!! 
Uram a hitedet kérem, add hogy mi, kik a Te képedre hasonlatosságodra születtünk, a te élő hiteddel járjuk a világot, s úgy bízzunk magunkban, ahogyan te bízol kezed alkotásában, gyermekeidben!!
Imádságos szeretettel,
Csaba t. 
A hegyi beszédben  Jézus így szólt  tanítványaihoz: „Hallottátok a  (régi) parancsot: Szeresd  felebarátodat és  gyűlöld ellenségedet!  Én pedig  ezt mondom nektek:  Szeressétek ellenségeiteket!  Tegyetek jót  azokkal,  akik gyűlölnek  titeket!  Imádkozzatok  azokért,  akik  üldöznek  és  gyaláznak titeket, hogy gyermekei legyetek  mennyei Atyátoknak, aki fölkelti  napját jókra és gonoszakra, és esőt ad  mind az igazaknak, mind a bűnösöknek.  Ha ugyanis csak azokat szeretitek,  akik titeket szeretnek,  ugyan mi lesz  a jutalmatok? Nem teszik meg ezt a vámosok is? És ha csak a  testvéreiteknek köszöntök, mi az, amivel többet tesztek? Nem teszik meg ezt a pogányok is?
Ti legyetek  olyan  tökéletesek,  mint  amilyen  tökéletes  a  ti  mennyei Atyátok!”
Mt 5,43-48