2017. április 25. – Kedd

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_2152.JPGJézus szépnek, jónak látja az embereket, Nikodémust is, és ez a teremtő, jóságos tekintet képes újjászülni nem csak Nikodémust, hanem mindannyiunkat, még a rosszcsont gyermekeinket is!
Nemrég a petrozsényi házunkban voltam, és azt látom, hogy a gyermekek nagyon sokat alakultak, szépültek. Hálás szeretettel köszönöm a petrozsényi kollégáimnak és a ház vezetőjének Andreának, hogy szeretik a gyermekeinket, s így ők lassan megtapasztalhatják, hogy milyen jó jónak lenni, szeretetben angyalokként élni! Nagyon fontos ez az ősbizalom, mellyel Jézus mindannyiunkat megajándékoz, s melyet mi szülők, pedagógusok kell a gyermekeink felé tovább sugározzunk! Gyermekeink, ha jó alapokat kapnak, akkor majd felnőttként ha le is térnek erről a keresztény útról, szívükben a boldog évek emléke, mint erős rúgó vissza fogja őket rándítani a testvéri szeretet útjára! 
Angyalok közt szeretnél élni? Tudd, merd gyermekeidet, családodat angyalnak látni, és akkor hiszem, hogy lassan, szépen nem csak jobbak leszünk, de egymás számára áldott angyalokká is fogunk válni! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Petrozsényi angyalok
Abban az időben: Nikodémus éjnek  idején felkereste Jézust, aki így  szólt hozzá: „Ne csodálkozzál, hogy azt mondtam neked: újjá kell születnetek!  A szél ott fúj, ahol akar: hallod ugyan a zúgását, de nem tudod, honnan jön, és hová megy.  Így van  ez mindenkivel,  aki a  Lélekből született.”  Erre Nikodémus megkérdezte: „Hogyan lehetséges  ez?” Jézus így válaszolt  neki:
„Te Izrael népének  tanítója vagy,  és nem érted  ezeket? Bizony,  bizony, mondom neked, hogy  arról beszélünk,  amit tudunk;  és arról  tanúskodunk, amit látunk.  De  a  mi  tanúságtételünket nem  fogadjátok  el.  Ha  földi dolgokról beszélek nektek és azt sem hiszitek el, hogyan fogjátok elhinni, ha mennyei dolgokról beszélek majd nektek?  Senki sem ment föl a  mennybe, csak az, aki a mennyből alászállott: az Emberfia. És amint Mózes felemelte a kígyót  a pusztában,  úgy fogják  felmagasztalni az  Emberfiát is,  hogy mindaz, aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örökké éljen.”
Jn 3,7-15