2017. április 27. – Csütörtök

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_17309503_1375551965836116_3730172983009819775_n.jpgAki a mennyből való, az felülmúl mindenkit. Jn 3, 32
Sok nagyszerű ember élt ezen a földön, sok - sok bölcs, okos, értékes dolgot megfogalmaztak, alkottak, és nekik ezért kijár a tisztelet! Jézus Krisztus nem egy közülük, mert Ő az Isten maga, az Oltáriszentségben ma is köztünk trónoló igaz, élő Isten! Teremtőnk csodálatos arcát Jézus Krisztusban nyilatkoztatta ki, mutatta meg láthatóan minden ember számára! Jézus személye, élete, tanítása a Szentháromságos egy Isten jóságos bemutatkozása! Azt amit Istenről tudunk, azt mind - mind Jézusnak köszönhetjük, nem lennénk keresztények, egymásnak jó testvérei ha Jézus Krisztus nem jött volna közénk! 
Isten hitvallása a megtestesülése, hisz közénk jövetele hitet tesz a belénk vetett bizalmáról - az ember jó, - hisz meri álmát Máriára, szent Józsefre bízni! És folytathatnánk a kinyilatkoztatás nagy - nagy kincseinek felsorolását: Isten mer, tud gyermek lenni, sőt bennünket is arra biztat, hogy merjünk vidámak, gyermekek lenni! A Szentháromság titkáról, az egy Isten személyei közötti kapcsolatról semmit nem tudnánk Jézus Krisztus kinyilatkoztatása nélkül! Az az Isten ki tud is, akar is velünk emberekkel, mint jóságos, irgalmas személy párbeszédet kezdeni, folytatni, kérdéseinkre bölcs válaszokat adni, néhány szóval, élete példájával utat mutatni, az csak a második isteni személy megtestesülése által valósulhatott meg!
Éppen ezért azt mondom az apostollal, hogy hajoljon meg minden térd e földön Megváltónk előtt, és hirdesse hogy Ő az Úr, Ő az igaz Isten, a megváltónk, mesterünk, Jézus Krisztus!
Térdre borulva,
Csaba t.
Abban az időben így  tanított Jézus: „Aki a  mennyből jön le, az  mindenki fölött áll. Aki viszont a földről  való, az földies, és a földi  dolgokról beszél. Aki a mennyből való, az felülmúl mindenkit. Arról tesz  tanúságot, amit látott és hallott, tanúságtételét  azonban senki sem fogadja el.  Ám, aki mégis elfogadja  tanúságát, az  megerősíti, hogy  az Isten  igazmondó.
Akit Isten küldött, Isten  igéit hirdeti, mert Isten  nem adja szűkösen  a Szentlelket. Az Atya szereti a Fiút, és mindent az ő kezébe helyezett. Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van;  aki pedig nem hisz a Fiúnak, az  nem nyeri el az örök életet, hanem Isten büntetése sújtja.”
Jn 3,31-36