2017. április 28. – Péntek

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_18156124_1322645724437422_2038459549410940394_o.jpgAmikor Jézus  észrevette, hogy  érte akarnak  jönni, és  el akarják vinni,  hogy  erőszakkal  királlyá tegyék,  ismét  visszavonult  a hegyre, egészen egyedül. Jn 6,15
Ma mindenki király akar lenni!! Jézus Krisztus nem csak arra tanít, hogy aki a legnagyobb akar lenni köztetek legyen mindenki szolgája, hanem ő maga is lehajol és irgalmas szeretettel megmossa tanítványai  lábát!! 
Az igazi nagyság nem a mások feletti uralkodásban van, hanem azon az egyszerű úton melyen Jézus járt, melyet nekünk is mutat szolgáló szeretetével!! Ha elfogadjuk Jézus meghívását, s vállalkozunk, hogy a lelkek megmentő halászai legyünk, korunk misszióárusai, akkor ehhez nem trón, korona kell, hanem irgalom és jóság, gyöngéd, találékony szeretet, hatalmas szív, melybe mindenki belefér!
Szeretettel,
Csaba t. 
A képen szereplő Karcsiról többet megtudhatsz az ő saját facebook oldalán:   karcsi.alkot
Abban az időben Jézus átment a Galileai-tengernek, vagyis Tibériás-tavának a  túlsó  partjára.  Nagy  tömeg  követte,  mert  látták  a  csodajeleket, amelyeket a betegeken végbevitt.  Jézus fölment egy  hegyre, és ott  leült tanítványaival együtt. Közel  volt húsvét, a  zsidók ünnepe. Amikor  Jézus fölemelte szemét,  és  látta,  hogy  nagy  tömeg  jön  feléje,  így  szólt Fülöphöz: „Honnan vegyünk  kenyeret, hogy  legyen mit  enniük?” Ezt  pedig azért kérdezte, hogy  próbára tegye,  mert ő  tudta, hogy  mit fog  tenni.
„Kétszáz dénár  árú kenyér  sem elég  nekik, hogy  mindenki kapjon  valami keveset” – felelte Fülöp. Az egyik tanítvány, András, Simon Péter testvére megszólalt: „Van itt egy fiú,  akinél öt kenyér és két  hal van, de mi  ez ennyinek?” Jézus meghagyta:  „Telepítsétek le az  embereket!” Sok fű  volt azon a  helyen.  Letelepedtek hát:  szám  szerint mintegy  ötezren  voltak csupán a  férfiak.  Jézus  pedig  vette  a  kenyereket,  hálát  adott,  és kiosztotta a  letelepedett  embereknek;  ugyanígy  (adott)  a  halból  is, amennyit csak  akartak.  Amikor  pedig  jóllaktak,  szólt  tanítványainak:
„Szedjétek össze a maradékot, hogy semmi se vesszen kárba.”  Összeszedték, s tizenkét  kosarat  töltöttek  meg az  öt  árpakenyér  maradékából,  amit meghagytak azok, akik ettek. Amikor pedig az emberek látták a  csodajelet, amelyet Jézus végbevitt, így  beszéltek: „Ez valóban az  a próféta, aki  a világba jön.”  Amikor Jézus  észrevette, hogy  érte akarnak  jönni, és  el akarják vinni,  hogy  erőszakkal  királlyá tegyék,  ismét  visszavonult  a hegyre, egészen egyedül.
Jn 6,1-15