2017. június 1. - Csütörtök

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_17orokosszentsegimadas.jpgMegismertettem velük nevedet, és ezután is megismertetem, hogy a szeretet, amellyel engem szeretsz, bennük legyen, és én is őbennük legyek. Jn 17, 20
Megváltónk - János evangéliumában  elhangzó - szép szavai, felérnek egy szerelmi vallomással! Isten nem csak szeret bennünket, de mindig is  elvárta, és most is arra vágyik, hogy viszonozzuk az Ő irántunk táplált ragaszkodó szeretetét! Őrök időkre, minden embernek szóló első parancsában ezért mondja: Uradat Istenedet imádd, és csak neki szolgálj! E számunkra megtisztelő parancsolatnak, hogy eleget tegyünk, tömörüljünk az Oltáriszentség Testvériségébe! Mindenkit hívunk, az elvárás egyszerű: törekedj Istent, a Teremtőnket tiszta szívből imádni, a teremtményeket meg őszintén szeretni, és legalább heti egy óra szentségimádást vállalj ott, ahol élsz! Ahogy a tábortűzben az ágak, gallyak egymás lángjától tűzre lobbanva égnek, hiszem, hogy egy ilyen lelki nagycsaládban egymás buzgóságától mi is erőt, bátorságot tudunk meríteni, együtt lelkesebben, jobban fogjuk tudni imádni a Szentháromságot és szeretni a teremtményeket! 
Mit kell tegyek, ha részesülni akarok e lelki közösségben, ha szeretnék bekerülni az örökös szentségimádásba?
A Szent Ferenc Alapítvány honlapján, a www.magnificat.ro oldalon, középtájon megjelent egy iraki Káld keresztény templom oltárának a szentségfülkéje. A márvány tabernákulumon jól látszanak a golyó ütötte sebek, ha erre a képre rákattintasz, megjelenik egy ablak különféle időzónákkal, itt ki kellene választanod egy gombnyomással azt az országot, ahol végzed a szentségimádást. Ha döntöttél, akkor megjelenik  az Örökös Szentségimádási naptár, és az ablak felső sarkában írja, hogy "jelentkezés". Amennyiben erre a szóra rákattintasz, megnyílik egy újabb ablak amit az adataiddal kérünk tölts ki, jelezzed, hogy melyik nap és hány órakor találkozol a szentségi Jézus Krisztussal. Majd a piros szívecskére kattintva, ellenőrizheted, hogy a gép elfogadta-e a jelentkezésedet, és természetesen megnézheted, hogy rajtad kívül még ki időzik az Eucharisztia előtt. Én azt szeretném, hogy a naptár minden rubrikája legyen tele piros szívecskékkel, hogy valóban Jézus Krisztusnak legyenek igaz imádói, a nap minden órájában.
Kisebb testvéred, 
Csaba t. 
Kép: Örökös Szentségimádási naptár
Abban az időben Jézus az égre emelte szemét és így imádkozott: Szent Atyám, nemcsak tanítványaimért könyörgök, hanem azokért is, akik a szavukra hinni fognak bennem. Egyek legyenek mindnyájan! Amint te, Atyám, bennem vagy és én tebenned, úgy legyenek ők is mibennünk, és így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem. Megosztottam velük a dicsőséget, amelyet nekem adtál, hogy egyek legyenek, amint mi egyek vagyunk: én őbennük, te énbennem, hogy így ők is teljesen egyek legyenek, s megtudja a világ, hogy te küldtél engem, és szereted őket, amint engem szerettél. Atyám! Azt akarom, hogy akiket nekem adtál, ott legyenek velem, ahol én vagyok s lássák dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mivel már a világ teremtése előtt szerettél engem. Én igaz Atyám! A világ nem ismert meg, de én ismerlek, s ők is megismerték, hogy te küldtél engem. Megismertettem velük nevedet, és ezután is megismertetem, hogy a szeretet, amellyel engem szeretsz, bennük legyen, és én is őbennük legyek.
Jn 17,20-26