2017. június 7. - Szerda

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Mualkotas_IMG_3904.jpgÖrök élet: 
Ülök a szobámban, korunk tudósainak tanításán gondolkodom..... Ők azt állitják, hogy 13,7 milliárd évvel ezelőtt, az ősrobbanásban keletkezett minden a másodperc törtrésze alatt! Kezdetben, csak - általunk el sem képzelhető -  energia volt, mely teret, időt szétfeszítve elkezdett tágulni. Tágult és hűlt, és megjelentek a szubatomi részecskék, majd közel félmilliárd év után létrejött az első, mai tudósaink által ismert struktúra, az atom! Szövetséget kötött egy proton, egy neutron, és egy  elektron! Minden egyes anyagi részecske - állítják a fizikusaink - ebből a hatalmas ősenergiából született. Döbbenten a tükörbe nézek,  ...... hihetetlen, de minden egyes részecském már ott volt az ősrobbanásban! Elcsendesedek, végtelenül öregnek érzem magamat! 
A pergő idő hullámverésében arra gondolok, amit a biológusok mondanak: testemet alkotó minden egyes atom évente kicserélődik, mert az ember teste nem egy állandó, változatlan entitás, hanem a folyamatos halál és születés hordozója. Az embert alkotó sejtek folyamatosan születnek és halnak, az egész vérmennyiség mely testemben van, 21 nap alatt elhasználódik és vadonatúj vérsejtekre kicserélődik! Szervezetem a sejtek, a szövetek szintjén nem reparálja, javítgatja önmagát, hanem beőrli, s helyette újakat termel. Nézem a tükröt és tudomásul veszem, hogy igazából nincs egyetlen porcikám sem, mely bennem egy évnél öregebb lenne! 
Ülök a székemen, és tudom, hogy bennem minden folyamatosan változik, gomolyog, hullámzik, vibrál, meghal és születik! Nem csak bennem, hanem körülöttem is nagy a nyüzsgés, hisz a földgolyóval hihetetlen sebességgel forgok önmagunk körül, de a nap körül is, és a naprendszerünk is ugyanúgy forog, száguld a táguló világmindenségben a sok - sok milliárd más csillagvárossal,  galaxissal egyetemben! 
Ülök a székemen, a reggeli madárcsicsergésben azt látom, hogy világunk békésen, szépen működik, társaim kávézni hívnak, mindenki kacag, viccelődik, itt a vakáció,  jól van ez így! Felállok, hogy letérdelhessek, és megvallom hitemet Teremtő Istenemben, az Ő Szent Fiában, Jézus Krisztusban, ki önmagában megmutatta  az Isten irgalmas, jóságos, életadó szép arcát! Igen, hiszek a Szentháromságban, s hiszek Istenem gyönyörű ajándékában, az életben, mely egészen biztos, hogy örök, s mely egészen biztos, hogy az öntudatra ébredt ember számára, Istenünk menyegzős asztalánál éri el a beteljesülését!! 
Hiszek, az örökkévalóságban, a szeretet végső gyözelmében, 
Csaba t. 
Abban az időben szadduceusok jöttek Jézushoz, akik azt mondják, hogy
   nincs feltámadás. Megkérdezték őt: "Mester! Mózes megírta nekünk, hogy
   ha valakinek a testvére meghal és gyermek nélkül hagyja hátra
   feleségét, akkor a testvér vegye el annak a feleségét, és támasszon
   utódot testvérének. Volt egyszer hét testvér. Az első feleséget vett
   magának és meghalt, nem hagyva utódot. Akkor a második vette el az
   asszonyt, de ez is meghalt, és nem hagyott utódot. Éppúgy a harmadik
   is. Hasonlóképpen feleségül vette az asszonyt mind a hét, és nem
   hagytak utódot. Végül meghalt az asszony is. A feltámadáskor - ha ugyan
   feltámadnak -, ezek közül melyiknek lesz a felesége? Hiszen mind a
   hétnek felesége volt!"
   Jézus azt felelte nekik: "Nyilván azért tévedtek, mert nem ismeritek az
   Írásokat, sem az Isten hatalmát! Hiszen amikor a halottak feltámadnak,
   már nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint
   az angyalok a mennyben. A halottak feltámadása felől pedig nem
   olvastátok-e Mózes könyvében a csipkebokorról szóló résznél, hogy
   miként szólt Mózeshez Isten: "Én vagyok Ábrahám Istene, Izsák Istene és
   Jákob Istene?" Isten nem a halottak Istene, hanem az élőké. Így tehát
   nagy tévedésben vagytok!"
   Mk 12,18-27