2017. június 19. - Hétfő

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_19222588_1413117075430573_177163212804029570_o.jpg2017. június 19. - Hétfő
Ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem ha valaki arcul üt téged jobb felől, tartsd oda neki a bal arcodat. Mt 5,38
Tudom, hogy a józan ész kapásból visszautasítja ezt a krisztusi stratégiát, én mégis arra kérlek, gondolkozzunk el Jézus logikáján! Az orvos ha műt, nem kérdi a balesetet szenvedett, életéért vergődő, összetört embert, hogy: részegen miért motoroztál? Nem dühöng, nem csapkod, nem ítélkezik, hanem gyógyít! Az orvos szeretné megmenteni a halál karmai közül a testvérét, és hiszi, hogy talpra tudja állítani orvosi tudásával, gyógyszereivel, felszerelésével! Az orvos küzd az életért, mert a szenvedő embert épen, egészségesen vissza akarja adni a szeretteinek, a társadalomnak, hogy ő újból testvérünk legyen épen, egészségesen a közteher viselésében! 
A bűn, a gyűlölet, a terrorizmus szörnyű betegség, mely képes a testet is, a lelket is elpusztítani! Természetesen küzdenünk kell ellene, de ne magát az embert, hanem az emberben lévő kórt vágjuk ki! Nem jó betegnek lenni, nem jó gyűlöletben élni, másoknak fájdalmat, szomorúságot okozni, szabadítsuk fel testvérünket a rossz uralma alól, kínáljuk fel neki a megtérés kegyelmét! Jézus azt mondja: "nagyobb öröm lesz a mennyben egyetlen megtérő bűnösön, mint kilencvenkilenc igaz miatt, akinek nincs szükségük megtérésre." Lk 15,1. 
Életem nagy ajándékai azok a fiúk és lányok, akik bár egészen más úton jártak, mint én, de akiket én mégis Isten nevében befogadtam, akikkel nagyokat kirándultam, dumáltunk, s akikkel ma együtt építhetjük a szeretet országát ezen a földön! Szívemben öröm van, amiért egy - egy sértés, bántás után nem a sértődés, a szakítás mellett döntöttem, hanem a megbocsájtás, az újrakezdés mellett! Hálás szívvel köszönöm Jézusnak ezt a mai evangéliumot, hisz nélküle sokkal szegényebb, magányosabb, kisebb lennék,
Csaba t.  
Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz: "Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: Szemet szemért, fogat fogért. Én pedig azt mondom nektek: Ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem ha valaki arcul üt téged jobb felől, tartsd oda neki a bal arcodat. Aki perbe fog, hogy elvegye a ruhádat, annak add oda a köntösödet is. És ha valaki egy mérföldnyire kényszerít, menj vele kétannyira. Adj annak, aki kér, és aki kölcsönt akar, el ne fordulj tőle."
Mt 5,38-42