2017. július 1. – Szombat

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_19146099_1470717396322206_4275093095453183823_n.jpgMilyen egyszerű megközelíteni, megszólítani Jézust és milyen jó olvasni a Mester szavait: „Megyek és meggyógyítom őt.” Nincs mellébeszélés, köntörfalazás, hálapénzekre való utalás, semmi, Jézus nem fáradságra, sok munkára, emberek hálátlanságára utal, hanem egyszerűen veszi a lapot és kész indulni, hogy segítsen ezen az ismeretlen egyszerű szolgán! 
Gondolkozzunk el, hogy ha felénk megfogalmaznak egy kérést, azt vajon mi mennyire halljuk meg? Megszólítható vagyok, mernek az emberek oda jönni hozzám és merik elmondani gondjaikat, panaszaikat, kéréseiket? Önzetlenül tettem, teszek jót embertársaimmal, vajon Jézus segítség nyújtásra mindig kész arcának vonásai felcsillannak az én arcomon is? Isten képére, hasonlatosságára született ember vagyok, gyakorlom az irgalmas felebaráti szeretetet, vagy csak pénzért vagyok hajlandó bármit is tenni??
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Bence finom eperrel vendégel meg, szeretetből.....
Abban az időben, amikor Jézus bement Kafarnaumba, egy (pogány) százados járult eléje, és így szólt: „Uram, szolgám bénán fekszik otthon, és szörnyen kínlódik.” Jézus így felelt: „Megyek és meggyógyítom őt.” A százados ezt válaszolta: „Uram, nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szóval mondd, és meggyógyul az én szolgám. Jómagam, bár alárendelt ember vagyok, katonáknak parancsolok. Ha azt mondom az egyiknek: Menj! – elmegy; a másiknak: Jöjj ide! – akkor hozzám jön; és szolgámnak: Tedd ezt! – és megteszi.” 
Amikor Jézus ezt hallotta, elcsodálkozott, és így szólt kísérőihez: „Bizony, mondom nektek, ekkora hitet senkinél sem találtam Izraelben. Ezért azt mondom nektek: Sokan jönnek majd napkeletről és napnyugatról, és asztalhoz telepednek Ábrahám, Izsák és Jákob mellé a mennyek országában, a választott nép fiait pedig kivetik a külső sötétségre. Ott sírnak majd, és fájdalmukban csikorgatják fogukat.” A századosnak pedig azt mondta Jézus: „Menj, és legyen úgy, amint hitted.” És meggyógyult a szolga még abban az órában. 
Ezután Jézus Péter házába ment. Látta, hogy annak anyósa lázas betegen fekszik. Megérintette kezét, mire a láz elhagyta őt. Fel is kelt, és szolgált neki. Amikor beesteledett, sok, ördögtől-megszállott embert vittek Jézushoz. Szavával kiűzte a gonosz lelkeket, és minden beteget meggyógyított, hogy beteljesedjék Izajás próféta jövendölése: „Gyengeségeinket magára vette, és betegségeinket ő hordozta.” 
Mt 8,5-17