2017. július 6. - Csütörtök

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_IMG_5860_2.JPGOlvassuk a csodálatos történetet, és arra gondolunk, hogy milyen jó lett volna abban a korban élni, pedig nem kell irigykedjünk Jézus kortársaira, mert mi is ugyanannak a Jézus Krisztusnak vagyunk a "kortársai"! Egyházunk tanítja, hogy az oltáriszentségben Jézus Krisztus valóságosan jelen van, ezért gyűltünk össze ma Székelyudvarhelyen nagyon sokan a kápolnában és ezért gyűlünk össze holnap is Csíksomlyón a Szent István otthon kápolnájába 18.00 órától imádkozni, mert hisszük és valljuk, hogy az a Krisztus ki bűnöket bocsájtott, betegeket gyógyított közénk jön a szentmise áldozatban!! Szeretettel hívlak, gyertek és imádkozzunk együtt, tárjuk ki szíveinket bizalommal élő Megváltónk előtt, engedjük, kérjük, hogy tegyen ma is csodát betegeinkkel, bajban lévő testvéreinkkel!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Naplemente Csíksomlyón, minden számítógépes csalás nélkül.
Jézus egyszer hajóba szállt, átkelt a Genezáreti-tavon, és az ő városába, Kafarnaumba érkezett. Ott egy bénát hoztak eléje hordágyon.
Hitük láttára Jézus így szólt a bénához: "Bízzál fiam! Bocsánatot nyernek bűneid!" Néhány írástudó erre azt gondolta magában: "Ez káromkodik." Jézus belelátott gondolataikba, és szemükre vetette:
"Miért gondoltok rosszat szívetekben? Mi könnyebb, ha azt mondom:
Bocsánatot nyernek bűneid!, vagy ha azt mondom: Kelj föl, és járj!?
Tudjátok meg tehát, hogy az Emberfiának hatalma van a földön a bűnök megbocsátására!" A bénához fordulva folytatta: "Kelj föl, fogd ágyadat, és menj haza!" Az ember fölkelt és hazament. Ennek láttára félelem fogta el a tömeget, és dicsőíteni kezdték Istent, aki ilyen hatalmat adott az embereknek.
Mt 9,1-8