2017. július 11. - Kedd

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_IMG_0377_2.jpgSzent Benedek apát, Európa fővédőszentje
1982-ban a teológiára menni, lemondani a családról, a gyermekáldásról, nagy áldozatnak tűnt, könnyebb lett volna lemondani a kezemről, lábamról, bármiről, mint a kacagó gyermekekről. Eszemmel tudtam, hogy Krisztus életáldozata mellett, a pap is meg kell hozza a maga áldozatát! Igen, az újszövetség papja nem kosok, bikák vérével lép az oltárhoz, hanem a maga megzabolázott vérével, és ezért Isten és népem iránti szeretetből, igent mondtam a papi hivatásra, s minden vele járó áldozatra! A kommunizmus sötét éveiben nem gondoltam Krisztus szép ígéretére: "mindaz, aki elhagyja értem otthonát, testvéreit, nővéreit, atyját, anyját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap, és elnyeri majd az örök életet." Mt 19,29
Istennek legyen hála, Jézus Krisztus igérete valóra vált, mert valóban 100, sőt 1000 annyi gyermeket adott, mind amennyit álmodtam, és a szívemet is kitágította akkorára, hogy mindannyiukat a sajátjaimként tudom szeretni! Remélem, az ígéretének a második feléhez is felnőhetek! Tanusítom, megéri bízni Krisztus igéreteiben!!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Egy alkalommal: Péter megkérdezte: "Nézd, mi mindenünket elhagytuk, és követtünk téged. Mi lesz a jutalmunk?" Jézus így válaszolt: "Bizony, mondom nektek: ti, akik követtetek engem a világ megújulásakor, amikor az Emberfia dicsőséges trónjára ül, együtt ültök majd vele tizenkét trónon, hogy ítélkezzetek Izrael tizenkét törzse felett. Sőt mindaz, aki elhagyja értem otthonát, testvéreit, nővéreit, atyját, anyját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap, és elnyeri majd az örök életet."
Mt 19,27-29éretére: "mindaz, aki elhagyja értem otthonát, testvéreit, nővéreit, atyját, anyját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap, és elnyeri majd az örök életet." 
Mt 19,29