2017. szeptember 6. - Szerda

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_1540429_777688105683344_4035092089495648424_o.jpgJézus gyógyít! Odafordul a szenvedő, beteg nénihez, szóba áll vele, elbeszélgetnek és a fal felé forduló ember , "...fölkelt és szolgált nekik."
Nézzünk szét magunk körül, hány "beteg" ember van, ki a fal felé fordul, és szenved!! Lehet, hogy gyógyítani nem tudok, de azért nyugodtan menjek el a "szenvedő" emberhez, forduljak hozzá bizalommal, hajoljak föléje, s imádságos bizalommal kérjem Isten gyógyító erejét!!  Ragyogjon fel Jézus jóságos segítő kész szép arca az én arcomon, segítsek irgalmas szeretettel a bajban lévő emberen, tegyem meg azt amit tehetek.... Ha elindulunk a szolgáló testvéri szeretet útján, mi magunk fogunk meglepődni, hogy milyen messze van a fal, milyen sok - sok mindent tudunk tenni egymásért, ha kitartó szeretettel útra kelünk!! Indulj el és hidd, hogy a jószándékú ember útját, lépteink előtt a szeretet Istene akadálymentesíti!
Bizalommal,
Csaba t. 
Kafarnaumi tartózkodása idején Jézus a zsinagógából jövet betért Simon (Péter) házába. Simon anyósa éppen magas lázban szenvedett. Mindjárt szóltak is neki az érdekében. Jézus a beteg fölé hajolt, parancsolt a láznak, és a láz megszűnt. A beteg azonnal fölkelt, és szolgált nekik.
Napnyugtakor mindnyájan odavitték Jézushoz a betegeket, akik különféle bajokban szenvedtek. Mindegyikre rátette kezét, és meggyógyította őket.
Sokakból gonosz lelkek mentek ki, és ezt kiáltozták: "Te vagy az Isten Fia!" Jézus azonban rájuk parancsolt, és nem engedte, hogy beszéljenek; azok ugyanis tudták, hogy ő a Krisztus. Amikor megvirradt, Jézus kiment egy magányos helyre; a népsokaság pedig keresésére indult, és meg is találta. Tartóztatták, hogy ne menjen el tőlük. Jézus azonban így válaszolt: "Más városoknak is hirdetnem kell Isten országának evangéliumát, mert ez a küldetésem." Azután folytatta tanítását Galilea zsinagógáiban.
Lk 4,38-44