2017. szeptember 25. - Hétfő

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_21766647_1506560119419601_2950973745326750472_n.jpgCsaba testvér elmélkedése az evangéliumról….
2017. szeptember 25. - Hétfő
"Ha valaki lámpát gyújt, nem takarja le, vagy nem rejti az ágy alá. Inkább felteszi a tartójára, hogy aki belép a házba, világosságot találjon." 
Lk 8,16 
Szomorú szívvel látom, hogy mi keresztények, valami álszeméremtől vezetve az evangélium fényétől lobogó kezdeményezéseket, jócselekedeteket, szép eredményeket, milyen könnyen dugjuk az ágy alá, takarjuk le hallgatással! A nagy kérdés bennem: a keresztény igazságokat miért nem tesszük a tartóra, hogy azok az értékek melyek bennünket is vezetnek, másoknak is utat mutassanak!? 
Tudom, hogy van néhány pozitív kezdeményezés, itt van például a Bonum TV, melynek az alapító elnökét Jakab Pétert, a napokban meglátogattam. Elbeszélgettünk, és szomorú szívvel hallgattam, hogy milyen nehézkesen megy egy - egy nagyszerű embert meggyőzni arról, hogy bátran, örömmel tanúságot tegyen mind arról, mit Krisztus fényében járva látott, hallott a nagyvilágban, vagy amit rajta keresztül tett a jó Isten! Elmesélte, hogy bár nagyon sok nagyszerű terv van, az emberek közömbössége, vonakodása miatt nagyon nehezen halad. Megvásárolt egy régi mozitermet, próbálja átalakítani stúdióvá, de nehezen jut adományokhoz, segítséghez, s így a tervek csak csiga tempóban haladnak! Nem jól van ez így! 
Ha engem kérdeznek, akkor én azt mondom, hogy az Egyháznak ma a legfontosabb feladata nem a szociális munka, segélyek osztogatása, de nem is a konkoly tépegetés, a gyomlálás, hanem az evangélium hirdetése! Krisztus szent akarata, hogy hirdessük az Ő megváló szent Evangéliumát, mert ha  Krisztus öröme, békéje, nyugalma, derűje, jósága, irgalmassága, bölcsessége átjár, akkor nem kell segélyeket osztani, mert az emberek maguk, jóságosan egymás segítségére fognak sietni! Ha sikerülne megfertőzni a világot, Krisztus szerelmével akkor nem kellene a menekülteket befogadni, mert ott ahol élnek ott is béke lenne, és emberhez méltó élet! A mi feladatunk Krisztus tanításának éltető erejét elvinni minél több emberhez, családba, néphez, egészen a világ végső határáig! Ma szinte mindenki ott lóg a médián, ezért úgy gondolom, hogy össze kell fogjunk és segítsük a keresztény média működtetőit! Szeretettel kérem, biztatom a tehetősebb testvéreinket, hogy nagylelkűen áldozzanak a keresztény média eredményes munkájára!
Szeretettel, 
Csaba t.  
Kép: a gyermekek felnéznek ránk, mutassunk utat nekik bizalommal.
Jézus egyszer így beszélt tanítványaihoz: Ha valaki lámpát gyújt, nem takarja le, vagy nem rejti az ágy alá. Inkább felteszi a tartójára,nujn hogy aki belép a házba, világosságot találjon. Semmi sincs elrejtve, ami nyilvánosságra ne jutna; és nincs olyan titok, ami ki ne derülne, és nyilvánvalóvá ne lenne. Ügyeljetek hát, hogy milyen figyelemmel hallgattok! Akinek ugyanis van, az még kap hozzá; akinek pedig nincsen, az még azt is elveszíti, amiről azt vélte, hogy az övé.
Lk 8,16-18