2017. szeptember 27. – Szerda

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_IMG_7789_2.jpgKétezer év alatt Krisztus újból és újból küldi a tanítványait, hogy hirdessék Isten országát, és gyógyítsák meg a betegeket. Ha ezt tettük volna eddig, minden népet és nemzetet meg lehetett volna téríteni, és akkor nem kellene háborúktól félni, menekültekkel bajlódni, ennyit civakodni és rettegve a világvégére készülni! Sajnos csak nagyon kevesen hallgatnak ma is Ferenc pápára, aki nem csinál mást, mint Krisztus nevében küld, hogy irgalmas szeretettel hirdessük az Evangéliumot, gyógyítsuk a föld sebeit! Sajnos sokan szembemennek a pápával, pedig tudhatnák, hogy az évezredek alatt mindazok a vesszők melyek letörtek a szőlőtökéről, mind elszáradtak.... Itt évszázadokban, évezredekben gondolkodjunk, mert Isten malma lassan őröl! Történelmi tény, hogy az egyház nagycsaládján kívül tartós földi közösség nem maradt fent! Ideig - óráig talán még virágzik is egyik - másik "vessző", de aztán tovább darabolódva, önmaga konzerválásába süllyedve sodródik a megsemmisülés felé!  
Hiszem és vallom, hogy Jézus ma is ugyanazt szeretné tenni, mint kétezer évvel ezelőtt! Tanítványait szeretettel össze akarja gyűjteni, erőt és hatalmat adva bizalommal szét akarja küldeni, hogy hirdessék Isten Országát, s gyógyítsák világunk megannyi betegségét! Ehhez nem infrastrukturális beruházások, hatalmas aranyozott templomok kellenek, mert az útszélén, vagy a stadionban is lehet prédikálni! Egy jobb világ felépítéséhez, nem pénz kell, hanem bátor, Istenben bízó, az Egyház vezetését elfogadó lelkes emberek kellenek, kik ott hagyják a pénzváltó asztalokat, a látszat megélhetést jelentő üzleti életet, és alázattal Isten elé térdelve azt mondják: Uram itt vagyok, engem küldj, alázattal, önzetlenül megteszem mindazt amit kérsz!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Jézus összehívta a tizenkét apostolt. Erőt és hatalmat adott neki az ördögök felett és a betegségek gyógyítására. Aztán szétküldte őket, hogy hirdessék Isten országát, és gyógyítsák meg a betegeket. Meghagyta nekik: „Semmit se vigyetek az útra: se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se pénzt! Két ruhátok se legyen! Ha valahol betértek egy házba, maradjatok ott, amíg tovább nem utaztok! De ha nem fogadnak be, hagyjátok el a várost, és a port is rázzátok le lábatokról vádképpen ellenük!” Azok útra keltek, bejárták a falvakat. Hirdették mindenütt az evangéliumot, és meggyógyították a betegeket. 
Lk 9,1-6