2017. szeptember 28. - Csütörtök

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_22045682_1508144849261128_5786434175562404794_n.jpgCsaba testvér elmélkedése az evangéliumról…...
2017. szeptember 28. - Csütörtök
Ki vagy te, a környezetedre hatással lévő mágnes, vagy szélben sodródó vasreszelék?! A mágnes erejét sem érzed kezeddel, nem láthatod, tapinthatod  s mégis ott van, rendezi, formálja környezetét! Megszólal a telefonod, s azt mondod, hogy itt van térerő, és elkezdesz beszélni barátoddal!  Jézus jelenlétét, erőterét érzik  az emberek, Heródes is érzi, keresi a vele való találkozást! Évmilliókig bár a föld mágneses terében éltünk, nem is tudtuk, hogy egyáltalán létezik! Mélységes meggyöződéssel hiszem, hogy Teremtő Istenünk szeretetének erőterében élünk, mozgunk, vagyunk, s azt is hiszem, ahogy világunk tisztul, mind többen fogunk a gondviselő Istenünk áldó jelenlétére, e nagy csodára ráébredni!
Kétezer éve érezhető Jézus Krisztus jelenléte, erőtere a világ történelmében, vonz vagy taszít, de mindannyiunkra hatással van! Rád is hatni akar, bizalommal engedd hogy formáljon téged! Csendesedj el, ne görcsölj, ne akarj, hanem nyugodtan add át magad szobád csendjében a Teremtődnek, tárd ki imára a szívedet, s lelked mélyén érezni fogod, hogy Krisztus él, és megfogja a kezed! Mesterünk végtelen türelemmel elkezd a maga jóságos erejével mozgatni, átrendezi bölcsen az életed, lassan te magad is Krisztus jelenlétében élő vonzó mágnes leszel. Elindulsz, s olyan útra lépsz, amelyről nem is álmodtál, magad sem érted önmagadat, de haladsz, majd megszólalsz, s szavadnak súlya, teremtő ereje lesz. Neked is meglesz a magad erőtere, mely jóságból, bölcsességből, alázatból, Krisztus szép erényeiből születik meg. Egyszer csak rádöbbensz, hogy többé már nem a mindenfelől kavargó, kosza szélben táncoló vasreszelék vagy, hanem te magad is a végtelen jóság mágneseként, alázattal mozgatod családodat, környezetedet, rendezed irgalmasan magad körül az életet. Rájössz, hogy imádkozni azt jelenti, hogy elcsendesedve kitapintod Istened láthatatlan, de mindenütt jelenlevő szent akaratát, mely utat mutat és biztos kézzel vezet, bármerre is sodorjon az élet!  Bizalommal fogd meg a gyermeked kezét, jósággal mosolyogj rá és indulj el, mert Isten él és vezetni akar a csodák útján benneteket!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Heródes, a negyedes fejedelem mindenről értesült, amit Jézus tett és hirdetett. Nyugtalanság fogta el, mert egyesek azt mondták: "János támadt fel a halálból." Mások szerint: "Illés jelent meg újra." Voltak, akik azt állították: "A régi próféták közül kelt életre valamelyik."
Heródes így töprengett: "Jánost lefejeztettem. Ki lehet hát az, akiről ilyeneket hallok?" És kereste az alkalmat, hogy személyesen láthassa Jézust.
Lk 9,7-9