2017. szeptember 30. – Szombat

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_19059965_1681170408561576_611343412784361266_n.jpgCsodálattal tölt el Jézus Krisztus irántunk való, szeretetből vállalt döntése! A megtestesüléskor kiüresíti önmagát és egy síró kisbabaként közénk jön, isteni mivoltától elszakadva, bizalommal Mária kezébe helyezi az életét! Azt gondolnánk, hogy ennél nagyobb szeretet már nem is létezik, Jézus nagycsütörtökön mégis tovább lép, az "Emberfiát az emberek kezére adják!" Teljes önátadás, mikor a kereszten utolsó sóhajtásával, végtelen magányában szinte felsír, „Éli, Éli, lámmá sábáktáni” Istenem, Istenem, mért hagytál el engem?
Amit nekünk soha nem szabadna elfelejtenünk, az az, hogy mindezt azért vállalta: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen". Jn 3, 16. Jézus élete rólunk szól, a mi örök üdvösségünkről, mert ez az élet nem babra megy, döntéseinknek élesen kemény következményei vannak! Ha Jézus meg tudott volna váltani bennünket megtestesülés, kereszthalál nélkül is, akkor valószínű, hogy nem tette, vállalta volna mindezt értünk, de nekünk szegény bűnösöknek minderre szükségünk volt, és Jézus örömmel vállalt mindent értünk, csak, hogy együtt lehessünk az örök életben! Szeretettel biztatlak kedves testvéreim, ha már ilyen nagy árat fizettek értünk, ragadjuk meg Urunknak, Megváltónknak a kezét, hagyjunk fel az acsarkodással, kapzsisággal, önző bűneinkkel, és induljunk el vele együtt a szeretet útján, az örök üdvösség felé!!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Isten értünk gyermekké lett!! 
Az ördögtől megszállott fiú meggyógyítása után a tanítványok csodálattal tekintettek Jézusra. Ő azonban figyelmeztette őket: Véssétek szívetekbe, amit most mondok! Eljön az idő, hogy az Emberfiát az emberek kezére adják. De azok nem értették meg ezt a beszédet, és igazi értelme rejtve maradt előttük. Kérdezni azonban nem merték e szavak értelme felől. 
Lk 9,43b-45