2019. április 10. – Szerda

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_live_20171012a.jpg"...aki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek." Jn 8,31
Jézus kortársai nem érezték magukat a bűn rabjainak, de ezzel sajnos a XXI század embere is így van!! Az alkoholista vagy kábítószer függő embert legtöbbször nem érzi a bűnnek azt amit tesz és ezért is olyan nehéz megszabadítani őket a bőrös szenvedélytől!! Egészséget, hosszú éveket szeretnénk ajándékozni a szenvedélytől való szabadulással, de ők nem érzik a rabláncot magukon!! Sok - sok gyermekünk szüleivel vívódtam és tudom, hogy milyen nehéz eredményeket elérni egy - egy lezüllött alkoholistánál!!
A telhetetlen mohóság az alkohol, a kábítószer látványos önpusztító bűn, és mégis nehéz megszabadulni tőle!  A legtöbb bűn, sajnos ma nagyon szalonképes, pedig ha nem is ilyen látványosan ölnek, de bátran állíthatom, hogy hatalmas károkat okoznak az emberiségnek, képesek egész civilizációkat tönkretenni, elpusztítani!! 
De melyek is ezek a bűnök! Nevezzük őket néven:  A hagyományos lista szerint a hét fő bűn a következő: kevélység (büszkeség), kapzsiság, bujaság, irigység, mohóság, harag és lustaság (jóra való restség).
Sajnos a XXI század embere a legtöbb bűnt erénynek tart! Mennyi önmagát felmagasztaló ember él e földön!? A kapzsiságról ne is beszéljünk, minden kell, mert nekünk kijár, még akkor is, ha a gyermekeinkre csak egy kicsavart földet hagyunk!! A VI parancsolatot ki veszi komolyan? Pedig a házasságon kívüli testi kapcsolat,  bujaság, testet, lelket megrontó fő bűn!! Folytathatnám tovább, de talán itt megállok!! 
A nagyböjt csendjében gondolkodjunk el, és kérjük Megváltónkat, hogy segítsen meglátni szárnyalásunkat lefogó bűnöket, és tegyen szabaddá, hogy Isten gyermeki méltóságunkban, jó testvérekként szeretetben élhessünk ezen a földön!!
A szabadulás reményével, 
Csaba t. 
Evangélium
Egy alkalommal Jézus a benne hívő zsidókhoz fordult, és ezt mondta nekik: „Ha megmaradtok tanításomban, akkor lesztek igazán tanítványaim: megismeritek az igazságot, és az igazság majd szabaddá tesz benneteket.” Ők erre tiltakoztak: „Ábrahám leszármazottjai vagyunk, és soha senkinek sem szolgáltunk. Hogy mondhatod tehát azt, hogy: Szabadok lesztek?” 
Jézus így felelt: „Bizony, bizony, mondom nektek: mindaz, aki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek. A szolga nem marad mindig ura házában, de a fiú ott marad mindvégig. Ha viszont (Isten) Fia szabaddá tesz titeket, akkor valóban szabadok lesztek. Tudom, hogy Ábrahám utódai vagytok, mégis az életemre törtök, mert tanításom nem fog rajtatok. Én azt hirdetem nektek, amit Atyámnál láttam; ti ellenben azt teszitek, amit a ti atyátoktól hallottatok.” Erre közbevágtak a zsidók: „A mi atyánk Ábrahám!” 
Jézus így folytatta: „Ha Ábrahám gyermekei vagytok, tegyétek is azt, amit Ábrahám tett! De ti az életemre törtök, bár azt az igazságot hirdetem, amit Istentől hallottam. Ábrahám ilyet nem tett. Ti azt teszitek, amit atyáitok tettek!” Ők azonban tovább erősködtek: „Mi nem vagyunk törvénytelen gyermekek, csak egy atyánk van: az Isten.” Jézus azonban megállapította: „Ha Isten volna atyátok, szeretnétek engem, mert én Istentől vagyok, és tőle jöttem. Nem a magam nevében jöttem, hanem az Isten küldött engem.”  
Jn 8,31-42