2019. június 15. – Szombat

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_64406888_2825011617540502_3053401480334671872_n.jpgKedves születésnapodat ülő Testvérem!!
Mindennek megvan az ideje a nap alatt, tanítja a szentírás! Ezért én most egyetlen dolgot kérek a jó Istentől ajándékba neked éspedig a bölcsesség ajándékát!! Mindennek megvan a szezonja, ilyenkor tavasszal a finom eper, cseresznye ideje van, aztán szépen sorban érnek be Isten drága ajándékai a különféle gyümölcsök! Mindeniknek megvan a maga íze, zamata, de megvan a maga ideje is, amelyik eljön és elmúlik csendesen! Minden gyümölcs nagyon finom, de ha lejár a szezonja, akkor elveszíti az izét, megposhad akár a dinnye! Minden gyümölcsöt szeretek, talán pont ezért nem szeretnék egész évben fagyasztott epret enni, inkább sorba állok az idénynek megfelelő friss gyümölcsökért!
Isten nagylelkűen az embernek is, úgy ahogyan halad az élet útján előre, évről - évre más és más feladatokat, örömöket kínál fel! Egy 6-7 éves gyereknek egészen más a feladata és az öröme, mint az első báljára készülő nagylánynak! Az alkotó, teremtő férfi kornak is, akárcsak a nagyszülővé érett felnőtt férfinak is megvan a maga Isten adta szép feladata és az ezzel járó mindennapi sikerélmény, öröm is!! A bölcs ember nem akarja az időt megállítani, hanem okosan, az idők jeleire figyelve mindig azok az értékek után nyújtja ki a kezét, melyet neki a jó Isten felkínál!!
Imádkozom érted, hogy egy újabb év mezsgyéjén megállva megtaláld a tudásod, felkészültséged, tapasztalataid alapján Isten által neked rendelt feladatokat, melyek nem csak értelmet adnak életednek, de örömmel, boldogsággal is betöltik a szívedet!
Szeretettel kívánok még sok sok boldog évet, 
Csaba t.
 Evangélium
Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Hallottátok, hogy ezt is mondták a régieknek: „Hamisan ne esküdj, és tartsd meg az Úrnak tett esküdet!” Én pedig azt mondom nektek: Egyáltalán ne esküdjetek! Sem az égre, mert az az Isten trónja, sem a földre, mert az lábának zsámolya, se Jeruzsálemre, mert az a nagy Király városa! De még saját fejedre se esküdj, mert egyetlen hajszáladat sem tudod ősszé vagy feketévé tenni. Legyen a ti beszédetek „igen, igen, nem, nem”; ami ettől eltér, az a gonosztól van.” 
Mt 5,33-37