2019. június 17. – Hétfő

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_64324765_2831716216870042_1086035167157420032_n.jpgJónak lenni jó! Nem azért kell békében, szeretetben élni mert Istennek ez a parancsa, hanem azért mert jó jónak lenni, jó békében, testvéri egyetértésben élni az embertársainkkal.... A gyűlölet, a harag, a torzsalkodás sehová nem vezet, kontra produktív! A béke, a párbeszéd, a kompromisszum keresés a dinamikusan kibontakozó, szépen növekedő, fenntartható, jó kedvvel megélhető világba, az Isten Országába vezet. Egyik legszomorúbb vonása a mai embernek, hogy a terroristának kikiáltott emberekkel, népekkel, nemzetekkel nem folytat párbeszédet! Cinikus, bűnös magatartás ha bezárkózom és a magam megfellebbezhetetlen igazságát hajtogatva, ha nem vagyok kíváncsi a mások arcára, véleményére! Bármennyire is igazam lehet, ha nem hallgatom meg a másképpen érző, másképpen gondolkodó embert, akkor biztos, hogy nincs igazam, akkor én is ugyanolyan terrorista vagyok, mint amilyennek én őt kikiáltottam!  
Igazából nem csak az embertársainkkal kellene békében élnünk, hanem az egész teremtett világgal! Igen, a fákkal, növényekkel, az anyafölddel s e földön lévő hatalmas erdők, óceánok vizeiben élő megannyi élőlénnyel, s mindezt beburkoló légkörrel, minden teremtménnyel nekünk békében kell, hogy éljünk! Létünket ha fenn akarjuk tartani s gyermekeinknek, unokáinknak egy fenntartható világot szeretnénk örökségül hagyni, akkor meg kell tanulnunk egymásra figyelni, békében együtt gondolkodni, dolgozni! Mi e földön létezők egymás érdekeit szem előtt tartva egyetértésben, békében, istengyermeki méltóságunk megőrzésével kellene éljünk, a mennyei Atyánk által nekünk ajándékozott, gyönyörű világban!
Csináltatok magamnak egy zöld habitust azért, hogy prófétai gesztussal is hirdessem egy jobb, békésebb világba vetett hitemet! Egészen biztos, hogy teremtő Istenünk a szépen növekvő, kibontakozó világunkat, a huszonegyedik század hajnalára, nem egy zsákutcába vezette! Az évezredek alatt, gondviselő mennyei Atyánk, nem a pusztulás szélére navigálta a világunkat, hanem egy csodálatos új világ kapujába. Egyedül Isten türelme, irántunk való szeretete végtelen, a mi minden problémánk véges, ezért is bátran hirdetem, hogy e föld minden gondjára, bajára egészen biztos, hogy van orvosság, megoldás! Kisebb testvéri szeretettel biztatom azokat a fiatalokat, felnőtteket, akik számára fontos az emberhez, s e föld minden teremtményéhez  méltó, becsületes munkával megvalósítható és szeretettel fenntartható szép világ álma, hogy fogjanak össze és nem valaki ellen, hanem mindenért és mindenkiért hozzanak létre egy olyan csoportosulást, nevezhetjük pártnak is, melynek az Isten akarata szerinti békés együttélés megvalósítása a célja! 
Egészen biztos, hogy többen vagyunk azok, akik békére vágyunk, azok, akik Istenben bízva szeretnék e földet, minden létező közös otthonát, valóban mindannyiunk édenkertjévé tenni, a megígért Istenországát felépíteni!
Szeretettel,
Csaba t. 
Kép: A Szentháromságról elnevezett Gálospetri otthonunk.
Evangélium
Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz: „Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: Szemet szemért, fogat fogért. Én pedig azt mondom nektek: Ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem ha valaki arcul üt téged jobb felől, tartsd oda neki a bal arcodat. Aki perbe fog, hogy elvegye a ruhádat, annak add oda a köntösödet is. És ha valaki egy mérföldnyire kényszerít, menj vele kétannyira. Adj annak, aki kér, és aki kölcsönt akar, el ne fordulj tőle.”  
Mt 5,38-42