2019. június 22. – Szombat

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_64910671_2330986173643654_5111882067247890432_n.jpgKedves Érettségiző Fiatalok!
"Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem is aratnak, és magtárakba sem gyűjtenek, hanem a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem értek ti sokkal többet azoknál? Ti aggodalmaskodók, melyiktek tudja életét egyetlen lépésnyivel is megtoldani? És a ruházat miatt miért aggodalmaskodtok? Figyeljétek a mezők liliomait, hogyan nőnek, pedig nem fáradoznak és nem is szőnek. Mondom nektek: Salamon még dicsősége teljében sem öltözött úgy, mint egy ezek közül! Ha a mezei virágot, amely ma virul és holnap a kemencébe kerül, így öltözteti az Isten, akkor titeket nem sokkal inkább, kicsinyhitűek? Ne aggodalmaskodjatok hát,..." Mt 6,24
Imádságos szeretettel gondolunk ezekben a "vizsgás" napokban rátok, kedves végzős diákjaink! Kérjük a jó Istent, hogy segítsen benneteket életetek meghatározó napjaiban jó eredményeket elérni! Természetesen nem csak azért imádkozunk, hogy mindenből jó jegyeket kapjatok, hanem azért is, hogy saját életeteket, mint nagykorú keresztények szépen kézbe is vegyétek és nap mint nap jó döntéseket hozzatok! Felnőttetek, tudnotok kell, hogy bárhogyan is döntötök, az én szívemben mindig van egy kis zug számotokra! Isten nevében fogadtalak be és Isten örök szeretettel szeret titeket s én is, mint Mesterem nyomába botorkáló emberke, szintén örök szeretettel szeretnélek szeretni benneteket!
Az alapítványnak a házai a ti házaitok is! Kolozsváron a Szent Klára Otthonban 3-4 hely üresedik meg most a nyáron! A vásárhelyi Otthon is nyitva áll előttetek, de Nagyváradon, Csíkszeredán is vannak főiskolák, egyetemek, így ha valaki tovább akar tanulni, ezeken a helyeken tudunk nektek otthont biztosítani! Aki nem akar tovább tanulni, az is maradhat a házainkban míg munkát keres, míg a saját lábára nem tud állni! Legyetek ügyesek, vegyétek kezetekbe saját életetek irányítását, és ha a hullámok átcsapnak a fejetek felett, ne feledjétek, a Szent Ferenc Alapítvány nagy családja, a ti családotok mindig, mindenben mellettetek áll! 
Imádságos szeretettel várunk minden hírt tőletek, 
Csaba t.
Kép: Végzős lányaink......
Evangélium
Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Senki sem szolgálhat két úrnak: vagy gyűlöli az egyiket, a másikat pedig szereti, vagy ragaszkodik az egyikhez, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok az Istennek is, a mammonnak is. Ezért azt mondom nektek: ne aggódjatok az életetek miatt, hogy mit esztek vagy mit isztok, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök. Nem több az élet az ételnél, és a test a ruhánál? Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem is aratnak, és magtárakba sem gyűjtenek, hanem a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem értek ti sokkal többet azoknál? Ti aggodalmaskodók, melyiktek tudja életét egyetlen lépésnyivel is megtoldani? És a ruházat miatt miért aggodalmaskodtok? Figyeljétek a mezők liliomait, hogyan nőnek, pedig nem fáradoznak és nem is szőnek. Mondom nektek: Salamon még dicsősége teljében sem öltözött úgy, mint egy ezek közül! Ha a mezei virágot, amely ma virul és holnap a kemencébe kerül, így öltözteti az Isten, akkor titeket nem sokkal inkább, kicsinyhitűek? Ne aggodalmaskodjatok hát, hogy Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mibe öltözzünk?! Ezeket a pogányok keresik. Mert a ti mennyei Atyátok jól tudja, hogy minderre szükségetek van. Ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, és ezeket mind megkapjátok hozzá. Ne aggódjatok hát a holnap miatt! A holnap majd gondoskodik magáról! Elég a mának a maga baja.”  
Mt 6,24-34