2019. július 29. – Hétfő

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_67654498_1517732578368601_2009709253287215104_o.jpgKedves osztálytársam Salamon József atya, gyimesbükki paptestvérem a tegnap érdeklődött, hogy annak idején, 24 évvel ezelőtt elhozott hozzánk egy óvodás korú, családból kiesett kislányt és mi lett belőle?  Büszke örömmel meséltem el, hogy abból a kis mustármagból egy ragyogó szépségű nagylány lett, aki nemcsak leérettségizett, hanem egyetemet is végzett, s ma Déván az irodában az én asztalom mellett van az ő asztala is és mint szakképzett szociális munkás, mint egy nagyra nőtt fa, az ő gondjaiban, az ő ágain pihennek az alapítvány gondjaira bízott gyerekek. Igen, ez a nagylány, kinek egy komoly udvarlója is van, ma az Alapítvány nevében intézi a gyermekeink iratait, aktáit a gyermekvédelmi hatóságoknál. Csodálatos látni azt, hogy Jézus Krisztus szavai teljesedésbe mennek a szemünk előtt! 
Higgyünk az életben, merjünk a gyermek mellett dönteni, mert az életre mondott őszinte igen értelmet ad az életünknek, gazdaggá tesz! Ne azt nézzük, hogy a mag mit Isten ránk bízott milyen kicsi, mennyire törékeny, az se bátorítson el, hogy a adottságaink, feltételeink hiányosak, hanem élő hittel fogadjuk be teremtőnk által ránkbízott gyermeket! Élő hittel, bizalommal öntözgessük a ránk bízott csemetét, gondozzuk, bízzunk abba, hogy az Élet Ura aki a létet adta, kibontakoztatja, karjaink között naggyá is teszi gyermekeinket!! 
Szeretettel, 
Csaba t.
Jézus egy alkalommal ezt a példabeszédet mondta a népnek: A mennyek országa hasonló a mustármaghoz, amelyet a földműves elültet földjébe. Ez a mag kisebb ugyan mindenféle magnál, de amikor felnő, nagyobb, mint a kerti vetemények. Valóságos fa lesz belőle, úgyhogy az ég madarai eljönnek, és ágai között laknak. 
Jézus azután egy másik példabeszédet is mondott nekik: A mennyek országa hasonló a kovászhoz. A gazdaasszony elvegyíti három véka lisztbe, és a kovász átjárja az egész tésztát. Mindezt példabeszédekben mondta Jézus a népnek. Példabeszéd nélkül nem szólt hozzájuk. Beteljesedett, amit így jövendölt meg a próféta: „Megnyitom ajkamat, és példabeszédekben hirdetem azt, ami titok volt a világ kezdete óta.”
Mt 13,31-35