2019. július 31. – Szerda

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_IMG_0053K.jpgEltelt a nyári vakáció fele! Hány könyvet olvastál el!? Hányszor ütötted fel a Szentírás lapjait? 
Természetesen te is meg kérdezheted: Miért kell olvasni? 
Azért, hogy téged gazdaggá tevő, életedet átalakító csodálatos igéket fedezzél fel. Képzeld el, hogy felhúzott vitorlákkal egy nagy könyv lapjain hajózol! Szépen haladsz a nyári alkonyatban és a lap alján feltűnik egy csodálatos gondolat:  "Mert a hegyek megindulhatnak, és megrendülhetnek a halmok, de az én szeretetem nem hagy el soha!" Iz 54,10 
Teremtő Istened gyönyörű szavai neked szólnak! Óvatosan körbehajózod akár egy ismeretlen szigetet, a felbukkanó igéket! Leengeded a horgonyt és partra szállsz! Még csak ízlelgeted az ismeretlen gondolatokat, de már tudod, hogy gazdag vagy, s kincsedet nem veheti el soha, senki! Fellobban a szívedben az öröm, egy tiszta öröm, úgy hódítasz, hogy senki nem kell térdrerogyva hódoljon előtted!   Gazdag vagy, vagyonoddal mi mindannyian gazdagabbakká válunk, életedet megváltoztató sorokat tovább osztva, méginkább lelkedbe vésődnek, örökre a tieid lesznek. 
Kezdj el olvasni, légy a bölcs, a szép, az életet adó igékre vadászó felfedező! Feszegesd a határaidat, ne légy magadnak elég, tágítsd világodat, vedd kezedbe a könyvek könyvét, a Szentírást, s indulj el a csodák földjén! Amit elérsz, s mire kitűzöd a megismerésed zászlaját az a tiéd! A könyvekben rengeteg felfedezésre váró szép gondolat, lakatlan sziget vár reád, melyet ha meghódítasz te magad is átalakulsz! Bölcsebbé, lelkiekben gazdaggá, minden szempontból erősebbé, bátrabbá válsz, mert hegyeket mozgató hitet, lángoló szeretetet, mindet legyőző reményt találsz a megismert könyv lapjain! Vedd a kezedbe a könyvet és olvass!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Evangélium
Jézus egyszer ezt a két példabeszédet mondta tanítványainak: Hasonló a mennyek országa a földbe rejtett kincshez. Ha valaki megtalálja, újra elrejti azt, majd örömében elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt a földet. Hasonló a mennyek országa a kereskedő emberhez, aki igazgyöngyöt keres. Amikor aztán egy nagyon értékes igazgyöngyre talál, elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt.  
Mt 13,44-46