2019. szeptember 20. – Péntek

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_71188104_3080868641954797_7410191063874273280_n.jpgOlyan jó látni, hogy a nagy Istennek szüksége van ránk és elfogadja az emberek szeretetét, gondoskodó jóságát! A gondviselő Isten, igénybe veszi a gondoskodó emberek szeretetét! Jézus Krisztus elfogadja az evangéliumban szereplő Zsuzsanna gondoskodását, az apostolai munkáját, de a kereszthordozó Simon segítségét is a Golgotán! Ez az egymáshoz lehajló, testvéremről jósággal gondoskodó szeretet Isten legszebb vonása, tegyünk meg mindent, hogy a mi arcunkon is ragyogjon fel e gyönyörű isteni erény!
Sok lehetőség van a jó cselekedetre! Az árvák, az özvegyek, a szegények támogatása mellett szeretném figyelmetekbe ajánlani a tanítok, az evangéliumot számunkra hirdető emberek segítését is! Gondoskodnunk kell a XXI. század apostolairól, ők értünk dolgoznak! Fent kell tartani a teológiát, a keresztény oktatási központokat, s gondolok itt nemcsak az iskolákra, hanem a különféle keresztény rádió, televízió stúdiókra, honlapokra, újságokra! Igen, a Mária Rádió, a Bonum TV, de akár a mi www.magnificat.ro oldalunk is közadakozásból működik! 
Merjünk, legyünk Zsuzsannák, vagyonunkból gondoskodjunk az evangélium hirdetőiről, korunk sokszor botladozó, gyakran bátortalanul, de mégis munkájukat értünk végző apostolairól. 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: egyházi kórusaink is közadakozásból működnek.
Evangélium
Abban az időben Jézus bejárta a városokat és a falvakat, tanított és hirdette az Isten országát. Vele volt a tizenkettő és néhány asszony, akiket a gonosz lelkektől és a különféle betegségektől megszabadított: Mária, melléknevén Magdalai, akiből hét ördög ment ki; Johanna, Heródes intézőjének, Kuzának a felesége; Zsuzsanna és még sokan mások, akik vagyonukból gondoskodtak róla.  
Lk 8,1-3