2019. szeptember 22. – Évközi 25. vasárnap

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_IMG_E1080.jpgAhogy a jó vadászkutya keresi a vadat, úgy kellene mi is keressük a jócselekedetekre való lehetőségeket! Sokan megfordulnak nálunk és olyan jó látni, hogy ismeretségek, barátságok születnek! Aztán kiderül, hogy egyik -másik gyerekünk évek óta, vakációban 2-3 hetet az akkori ismerőshöz jár vendégségbe! Lassan beváslik, szinte fogadott fiúvá válik az ismerős családnál a mi kis fiúnk! Az évek telnek, és az ismerősből násznagy lesz, keresztata, rokon, és egyszer csak azt hallom, hogy a mi nagyra nőtt gyerekünk a megöregedett hajdani jótevőt gondozza, kerekes székben kiviszi a verandára, gyönyörködni a lemenő napban! 
Merjünk a szeretet útjára lépni! Árkosi anyaotthonunkban nyolc anyuka van, aranyos kis gyermekükkel arra várnak, hogy valaki nekik is meleg otthont, szeretetet adjon! Sokszor nézem a csodaszép gyerekeimet és azon gondolkodom, hogy hogyhogy nem jönnek az emberek, hogy ölbevegyék őket, akár nevelőként a mi házainkban, akár otthonaikba hazavive, vendéglátóként!? Hogy, hogy nem állnak sorba lökdösődve az emberek a gyermekvédelmi otthonok, az öregotthonok bejáratainál, hogy ott szeretettel, önzetlenül jót tegyenek?! 
Igen, egészen biztos, hogy eljön az az idő, mikor sírva fogunk visszagondolni arra, hogy mennyi alkalmunk volt kedvesen, csendben jót tenni és mi elmulasztottuk!  Ma még felkelt az áldott nap, ma még alkalmunk van jót cselekedni, hajrá, keressünk valakit, bárkit és önzetlenül, csendes, szolgáló szeretettel, tegyünk jót vele!
Az irgalmas szeretet vadászmezejéről, téged is híva a jó cselekedetekre, 
Csaba t.
Kép: Jó dolog egy magára maradott gyermekkel vidáman mókázni, kacagni....
Abban az időben Jézus ezt a példabeszédet mondta tanítványainak: „Egy gazdag ember előtt bevádolták intézőjét, hogy eltékozolja ura vagyonát. Erre ő magához hívatta, és így szólt hozzá: Mit hallok rólad? Adj számot gazdálkodásodról, mert nem maradhatsz tovább intézőm. 
Az intéző így gondolkodott magában: Mitévő legyek, ha Uram elveszi tőlem az intézőséget? Kapálni nem tudok, koldulni szégyellek. Tudom már, mit teszek, hogy befogadjanak az emberek házukba, ha gazdám elmozdít az intézőségből. Egyenként magához hívatta tehát urának adósait. Megkérdezte az elsőt: Mennyivel tartozol uramnak? Azt felelte: Száz korsó olajjal. Erre azt mondta neki: Vedd elő adósleveledet, ülj le hamar, és írj ötvenet. Aztán megkérdezett egy másikat: Te mennyivel tartozol? Száz véka búzával – hangzott a válasz. Fogd adósleveledet – mondta neki –, és írj nyolcvanat. 
Az úr dicsérte a hűtlen intézőt, hogy okosan járt el. Bizony, a világ fiai a maguk módján okosabbak a világosság fiainál. Mondom tehát nektek: Szerezzetek magatoknak barátokat a hamis mammonból, hogy amikor meghaltok, befogadjanak titeket az örök hajlékokba. Aki a kicsiben hű, az a nagyban is hű. Aki pedig hűtlen a kicsiben, az a nagyban is hűtlen. Ha tehát a hamis mammonban nem voltatok hűségesek, ki bízza rátok az igazi értéket? És ha a máséban nem voltatok hűek, ki adja oda nektek a tiéteket? 
Egy szolga sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy: ragaszkodik az egyikhez, és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak.” 
Lk 16,1-13