2019. szeptember 25. – Szerda

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_urnapja17.jpgJézus Krisztus nem a félelem, a rettegés, a kétségbeesés lelkét adta az apostolainak, hanem erőt adott, hogy a remény, az újrakezdés, a talpraállás, a gyógyulás emberei legyenek a világba!  Jézus az általa nekünk tanított "Miatyánkban" nem azt imádkoztatja velünk, hogy jöjjön el a nagy reccs, mikor összedől ez a világ a bűneiben. Mi nem a világ végének eljövetelét kérjük az imáinkban, hanem, hogy jöjjön el Isten országa, az irgalmas szeretet, a testvéri összefogás, a bölcs építkezés korszaka ezen a földön! Ha ezért imádkozunk, ha Isten szeretetteljes országlásának megvalósításához kaptunk erőt, akkor ne a magunk és társaink bűneit látva csüggedten, magunkba roskadva üldögéljünk, hanem bűnbánatot tartva, egymást vigasztalva, lelkesítve, bajainkra gyógyulást keresve építsük Isten Országát! 
Egészen biztos, hogy lehetetlen küldetést se kétezer évvel ezelőtt, se ma nem ad Isten sem az Ő apostolainak, se nekünk! Jézus Krisztus parancsa megvalósítható! Ne nyafogjunk, mint a lusta gyermek a tanulás mellett, hanem szedjük össze magunkat és bizalommal, jó kedvvel végezzük el a Megváltónk által nekünk adott feladatokat, építsük Isten Országát itt, ezen a földön! 
Szép az őszi nap, hallgassuk meg Gégény István és a barátai által az Eucharisztikus Kongresszusra irt nagyszerű dalt, élesszük fel szívünkben az Isten és ember szeretet tüzét! Jézus Krisztus erejével, kitartó szeretettel építsük Isten csodaszép országát itt a Kárpát medencében, széles e nagy világban, ott hol élnünk adatott!
Szeretettel,
Csaba t. 
Evangélium
Jézus összehívta a tizenkét apostolt. Erőt és hatalmat adott neki az ördögök felett és a betegségek gyógyítására. Aztán szétküldte őket, hogy hirdessék Isten országát, és gyógyítsák meg a betegeket. Meghagyta nekik: „Semmit se vigyetek az útra: se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se pénzt! Két ruhátok se legyen! Ha valahol betértek egy házba, maradjatok ott, amíg tovább nem utaztok! De ha nem fogadnak be, hagyjátok el a várost, és a port is rázzátok le lábatokról vádképpen ellenük!” Azok útra keltek, bejárták a falvakat. Hirdették mindenütt az evangéliumot, és meggyógyították a betegeket.  
Lk 9,1-6